673 volontäruppdrag

Collections

Lansering
Varför väljer så många att engagera sig ideellt? Hur har engagemanget påverkats av pandemin? Och hur ser framtiden ut för engagemanget? Var med och lyssna på lanseringen av rapporten Volontärbarometern 2021.
Bild på volontärer
Undervisar du i samhällskunskap på gymnasiet om demokrati och demokratins utveckling? Eller om gruppers och individers identitet, relationer och sociala livsvillkor?
Organisationsberättelsen
– Låt de ideella komma med egna idéer och låt dem ta ansvar. Ofta finns det personer som har miljoner idéer men som de kanske inte vågar berätta om, om ingen frågar dem, säger Matilda Andrén på Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF).
Organisationsberättelsen
Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala möter unga i stort behov av stöd och mötet sker via de olika verksamheter som föreningen driver. Föreningen behöver volontärer som trivs och vill fortsätta engagera sig, för att allt ska fungera.
Organisationsberättelsen
Ett års planering, ett halvårs schemaläggning och ett hundratal volontärer samt stöd och hjälp från andra föreningar – så ser det ut bakom kulisserna då Riksförbundet Unga Musikanter anordnar sin årliga musikfestival.
Organisationsberättelsen
Brottsofferjouren Södra Stockholms volontärer hjälper brottsutsatta, anhöriga till brottsutsatta eller gärningsmän och även vittnen. Volontärernas uppdrag är att agera som ett medmänskligt stöd.
Engagemangetkanintepausa
Volontärbyrån möter just nu många organisationer som funderar på hur de ska få sin verksamhet att fungera.
Organisationsberättelsen
Coronapandemin har fått föreningen att tänka nytt.
Organisationsberättelsen
Lyssna på din målgrupp! Lyssna på riktigt och våga möta även svårigheter – du kommer få så otroligt mycket tillbaka.
ÅR 2020 PÅ FEM MINUTER
År 2020: ett år som kändes som femtio år och samtidigt som ett ögonblick. Men, vad hände egentligen? Vi har försökt sammanfatta hur året var för Volontärbyrån i den här filmen.