768 volontäruppdrag

Collections

Volontärbarometern 2021
Årets volontärundersökning visar att engagemanget steg under coronapandemin. De som länge hade funderat på att börja engagera sig ideellt fick en god anledning — mer tid.
Organisationsberättelsen
– Låt de ideella komma med egna idéer och låt dem ta ansvar. Ofta finns det personer som har miljoner idéer men som de kanske inte vågar berätta om, om ingen frågar dem, säger Matilda Andrén på Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF).
Organisationsberättelsen
Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala möter unga i stort behov av stöd och mötet sker via de olika verksamheter som föreningen driver. Föreningen behöver volontärer som trivs och vill fortsätta engagera sig, för att allt ska fungera.
Organisationsberättelsen
Ett års planering, ett halvårs schemaläggning och ett hundratal volontärer samt stöd och hjälp från andra föreningar – så ser det ut bakom kulisserna då Riksförbundet Unga Musikanter anordnar sin årliga musikfestival.
Organisationsberättelsen
Brottsofferjouren Södra Stockholms volontärer hjälper brottsutsatta, anhöriga till brottsutsatta eller gärningsmän och även vittnen. Volontärernas uppdrag är att agera som ett medmänskligt stöd.
Engagemangetkanintepausa
Volontärbyrån möter just nu många organisationer som funderar på hur de ska få sin verksamhet att fungera.
Organisationsberättelsen
Coronapandemin har fått föreningen att tänka nytt.