Stockholm

En mentor kan härvid spela en väldigt viktig roll. Genom att dela med dig av dig själv och din kunskap om Sverige kan du ge stadga och syfte åt tillvaron för en nyanländ ungdom, samtidigt som du ökar dennes chanser till relevant utbildning och arbete.

Plats: 
Stockholm

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre runtom i Sverige sedan 2008. Våra volontärvärdar bjuder hem en grupp ensamma äldre på fika och en trevlig pratstund.

Organisation: 
Äldrekontakt
Plats: 
Stockholm

Vi på Givarservice behöver hjälp under sommaren med att registrera nya månadsgivare, kuvertera brev samt andra administrativa uppgifter framför datorn. Vårt kontor ligger centralt i Stockholm med tillgång till hiss.

Organisation: 
Sverige för UNHCR
Plats: 
Stockholm

Biståndsorganisationen Diakonia arbetar just nu med en kampanj som heter “Barnens tankesmedja” där vi samlat in över 800 frågor från barn som på ett eller annat sätt är kopplade till viktiga frågor kring mänskliga rättigheter och nu vill vi ha svar från

Organisation: 
Diakonia
Plats: 
Stockholm

Vill du vara en trygg vuxen för unga genom läxhjälp och kulturkvällar? Tillsammans med Fryshusets öppna verksamhet "Fryschillet" har United Sisters läx- och kulturkvällar på torsdagar mellan kl 16-19. Som läxhjälpsvolontär hos United Sisters finns på plats i Fryschillet.

Plats: 
Stockholm

Som coach hos United Sisters kommer du vara en viktig förebild i en ung persons liv. Du kommer lyssna, uppmuntra, utmana och peppa. Coachuppdraget inleds med att du matchas du ihop med en person som är mellan 12 - 20 år. Ni kommer träffas ungefär en gång i veckan under två terminer.

Plats: 
Stockholm

RealStars vill kommunicera ett viktigt budskap även på engelska i olika sociala medier. Våra blogginlägg och texter har vi börjat översätta. Vi har behov av något som hjälper oss med översättningar, samt alternativ för att kontrollera och förbättra översatta texter.

Plats: 
Stockholm

Som buss- eller lastbilsförare för Bilkåren ingår du som en frivillig förstärkningsresurs för samhällets krisberedskap. Du ska bistå med transporter när Polisen behöver utrymma många människor eller viktig materiel på kort tid.

Plats: 
Stockholm

ALEF är en liten men växande biståndsorganisation som jobbar för att världens 758 miljoner analfabeter ska få lära sig läsa och skriva. Nu söker vi en ekonomiansvarig som ska sköta bokföring, löner, autogiro, betalningar och bokslut. Det är ca 2-4 timmars jobb i veckan.

Plats: 
Stockholm

Som du säkert vet så finns det många nyanlända i Stockholm som kommit hit av olika anledningar och som har svårt att hitta ett socialt sammanhang, hitta vänner och känna sig inkluderade i det svenska samhället.

Plats: 
Stockholm

Brinner du för att alla ska få rätt hjälp, högkvalitativa insatser och heltäckande stöd? Då finns just nu chans att bli assistent inom kvalitetsgranskning och stöd hos Organisationen Vi vågar! Vi vågar!

Organisation: 
Vi vågar!
Plats: 
Stockholm

Vi söker dig som vill bidra med musik vid våra äldreboenden. Dels vid våra andakter men även vid andra tillfällen då musiken får stå i centrum. Du samarbetar med präst/diakon eller diakoniassistent och möter boende och gäster inom boendena.

Organisation: 
Ersta Diakoni
Plats: 
Stockholm

Röda korsets secondhand butik på Hornsgatan söker efter två frivilliga som vill stärka vårat fasta team under sommaren som butiksansvarig. Du kanske är pensionär med erfarenhet inom handeln/ service i rollen som ledare? I uppdraget ingår ett öppnings eller stängningsansvar.

Plats: 
Stockholm

Vi söker nu dig som vill vara en del av valberedningen 2018/2019. Valberedningen kommer att bestå av några personer som tillsammans ansvarar för att sköta nominering till styrelse-, revisor- och valberedningsposter för 2019.

Plats: 
Stockholm

Hej! Som butiksvolontär hos oss på Second Hand butiken på Hornsgatan bidrar du med medmänsklighet, välgörenhet och även en hållbar miljö. I vår butik säljer vi handplockade kläder, skor, smycken och accessoarer som vi fått både från privatpersoner och via företags samarbeten.

Plats: 
Stockholm

För tredje året i rad bjuder Tillsammans Cup in till en gratis festivaldag på Enskede IP den 6e juni. Det är ett nationaldagsfirande för alla oss som vill hylla mångfald och fira ett öppet Sverige tillsammans.

Organisation: 
Tillsammans Cup
Plats: 
Stockholm

Vår vision är att sudda ut gränserna mellan nya och etablerade svenskar. Vi vill öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan människor. Kompisrelationerna ger ett ömsesidigt utbyte som vidgar perspektiv, minskar språkbarriärer och bryter fördomar.

Organisation: 
Kompis Sverige
Plats: 
Stockholm

I sommar planerar vi att ha fotbollsträningar som återkommer en gång i veckan. Fotbollsträningarna är tänkta som en mötesplats där det gemensamma för deltagarna är att de gillar fotboll och att de är aktiva i Ensamkommandes Förbund.

Plats: 
Stockholm

Du kan det svenska språket och har en vilja att lära ut kunskaperna du besitter till asylsökande kvinnor. Du vill arbeta långsiktigt med kvinnorna och jämte språket lära dem vad det innebär att leva i ett svenskt samhälle.

Plats: 
Stockholm

Språkverkstan är en frivillig träna-svenska verksamhet för migranter, som bygger på möten mellan människor i grupp. Språkverkstan har funnits sedan 2004 och hela tiden utvecklats och nu är vi 5-6 språktränare och ca 100 deltagare per kväll/em, måndag-fredag.

Plats: 
Stockholm