Göteborg: Fordonsansvarig

Organisation: 
  • Svenska Djurambulansen

Svenska Djurambulansen är en förening som brinner för att hjälpa djur i nöd. Våra djurambulanser går dygnet runt, året om. Därför är det extra viktigt att alla våra fordon är i bästa skick. Nu söker vi en person som kan se till att våra två djurambulanser i Stockholm är i sitt absolut bästa skick året runt.

Dina ansvarsuppgifter kommer bland annat innefatta att:

  • se till att ambulansen kommer in till service enligt gällande intervall
  • kontroll av slitage
  • skadehantering
  • besiktning
  • materialöversikt

Vi kräver inte att du själv skall utföra verkstadsarbete- vi har verkstadsavtal. Vi inom Svenska Djurambulansen tror på god kontinuitet och långsiktighet, och vill därför att du som söker kommer kunna hjälpa till under en längre tid. God kontinuitet leder till en tryggare miljö och högre kvalitet för hela föreningen, både givare, brukare och volontärer.

Läs mer om föreningen:
www.svenskadjurambulansen.se
www.facebook.com/svenskadjurambulansen
www.youtube.com/channel/UCBwnVIS1IMX1i929C_3Devw

När och var ska uppdraget genomföras: 
Som Fordonsansvarig är du ansvarig för de två djurambulanser som rullar i Västra Götalands län och som utgår från Göteborg. Du bör kunna vara tillgänglig på telefon ifall att något inträffar med djurambulansen.
Specifika önskemål eller information: 
Vi tror att du som person är noggrann, flexibel och initiativrik med ett ansvarskännande arbetssätt. Du har en god administrativ förmåga då en del "papperarbete" förekommer såsom rapportering och beslutsunderlag. Du bör därför ha relevanta kunskaper i office-programmen. Duär van vid att ta egna initiativ i ett självständigt arbete. Du bör ha en vilja att utvecklas och lära dig nya saker för att utveckla verksamheten. Vi ser gärna att du har relevanta kunskaper om fordon och uppfinningsrikedom för att utveckla våra ambulanser för att volontärerna skall kunna känna sig trygga och för att föreningen skall kunna utföra sitt uppdrag så väl som möjligt. Bred erfarenhet av olika typer av fordon är meriterande. Du kommer ingå i ett större team av volontärer, ett fantastiskt gäng tycker vi! Volontärerna i Svenska Djurambulansen är framförallt personer som kör jour två dygn per månad, och som rycker ut för att hjälpa djur i nöd. Alla volontärerna ses tillsammans en gång i månaden då rutiner, nyheter och annat smått och gott tas upp. Utöver personerna som kör jouren, finns en ledningsgrupp som är ansvariga för schemaläggning, administration, evenemang etc.
Minimiåtagande: 
Som fordonsansvarig behöver du kunna vara tillgänglig på telefon ifall att något inträffar med djurambulansen, och vi har 2 fysiska möten varje månad. Utöver detta tror vi att du kommer behöva 2h i veckan för att utföra kontroller, planera verkstadstid m.m. Uppdraget löper på 1 år men självklart kan man fortsätta längre än så.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.