Göteborg -Planerare för sociala medier

Organisation: 
  • Svenska Djurambulansen

Har du erfarenhet och kunskap i planering av innehåll och genomförande av sociala mediekampanjer? Har du god kompetens avseende Facebook, Instagram, LinkedIn och andra relevanta sociala medier med bra koll på trender inom området?

Då söker vi DIG!

Svenska Djurambulansen är en ideell förening och genom sociala medier och tv-program fått stor kännedom i hela Sverige. Med snart över 100 000 följare på Facebook och över 5000 följare på Instagram så söker vi nu en driven och energisk Social Media Planner för att stötta organisationens marknadsavdelning. Du kommer framförallt ta fram dagliga uppdateringar, till exempel berättelser från verkligheten och skapa texter för bilder som andra volontärer skickar in.

Du kommer ingå i ett team av flera volontärer som alla hjälps åt med att sköta de dagliga aktiviteterna såsom att svara på kommentarer och meddelanden, samtidigt som nya inlägg planeras inför publicering. Teamet arbetar löpande med uppföljning och analys för att ständigt förbättra och utveckla.

Krav:

  • Du är en duktig skribent och är noggrann med detaljerna.
  • Medverkan på telefonmöte varje torsdag kväll.
  • Medverka på team-möten varannan vecka i Göteborg.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att jobba professionellt med LinkedIn, Facebook och Instagram
  • Utbildning inom Photoshop och InDesign.
  • Erfarenhet från fotografering.
När och var ska uppdraget genomföras: 
För detta uppdrag ser vi gärna att du bor i Göteborg för att kunna vara delaktig tillsammans med de lokala volontärerna. Vi tror att du behöver mellan 2-6 h per vecka för att skapa innehåll till våra sociala medier.
Specifika önskemål eller information: 
Du är en mycket god skribent, är kommunikativt begåvad och brinner för social media. Du är positiv, en god nätverkare och är duktig på att skapa goda relationer.
Minimiåtagande: 
I rollen som Social Media Planner är du volontär. Du planerar själv din tid och kan därför lägga den tid som passar dig, dock tror vi att du behöver minst 2-6 h per vecka. Ansvarsrollen löper under ett år, med förlängning om man så önskar. Vi har telefonmöte på 1 h i veckan (kvällstid) och ett fysiskt möte 1 gång per månad (2 h under kvällstid eller helg)
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.