Göteborg: Volontärsamordnare för Svenska Djurambulansen

Organisation: 
  • Svenska Djurambulansen
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Djur
Kris- och samhällsberedskap

Har du erfarenhet/kunskap om personalsamordning/HR? Vi söker nu dig som kan hjälpa oss att ta hand om våra chaufförsvolontärer!

Svenska Djurambulansen är en förening som brinner för att hjälpa djur i nöd. Vi arbetar med att minska djurens lidande och rädda liv genom att transportera skadade djur. Våra djurambulanser går dygnet runt, året om och det är möjligt tack vare hjälpen av alla våra fantastiska chaufförsvolontärer! Arbetet som chaufför hos Svenska Djurambulansen är ett viktigt uppdrag och kräver en hel del av volontärerna som kör. Som chaufför har man oavlönat och självständigt hand om jouren, man tar hand om djur och människor i kris samtidigt som man fungerar som föreningens ansikte utåt i alla lägen medan man har ansvaret för djurambulansen. Jouren på Svenska Djurambulansen är öppen dygnet runt, året runt och därför krävs det en stor grupp lämpliga volontärer som är villiga att dela denna uppgift.

Svenska Djurambulansen Region Göteborg, söker nu efter en volontärsamordnare för att leda och stötta volontärerna i deras uppdrag. Som volontärsamordnare kan du själv (ej krav) rekrytera en stödgrupp för att hjälpas åt med ansvarsuppgifterna.

Uppdraget innefattar bland annat:

  • Relationssupport, kamratstöd, krishantering och motivation hos regionens volontärer
  • ​Volontärsadministration såsom kontaktuppgifter och ICE-listor
  • Genomföra utvecklings-/utvärderingssamtal med volontärer

I dagsläget finns det en jouransvarig (ansvarar för alla rutiner och utryckningar) och schema-ansvarig, så volontärsamordnaren skall främst fokusera på volontärernas trivsel i föreningen. I ledningsgruppen ingår även en rekryteringsansvarig (rekryteringsgrupp med flertalet personer), utbildningsansvarig och fordonsansvarig.

Vi tror att du bygger goda och förtroendefulla relationer och är kommunikativ, öppen och tydlig. Du har ett starkt engagemang, en egen motor och ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du trivs i rollen som rådgivare och stödfunktion och har ett servicetänk. Du har en personlig mognad, värme och empatisk förmåga kombinerad med personlig integritet. Som volontär hos oss ingår du i ett större team av drivna människor och kommer arbeta nära såväl organisationsansvarig och ledningsgruppen i föreningen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi inom Svenska Djurambulansen tror på god kontinuitet och långsiktighet, och vill därför att du som söker kommer kunna hjälpa till under en längre tid (1-2 år). God kontinuitet leder till en tryggare miljö och högre kvalitet för hela föreningen, både givare och volontärer. I dagsläget hålls fysiska möten i olika lokaler i Göteborg, bland annat har vi möten på Medborgarskolan i Haga eller på Blå Stjärnans Djursjukhus.
Specifika önskemål eller information: 
Att vara volontär hos oss är ideellt och således helt oavlönat.
Minimiåtagande: 
2-5 h i veckan för eget arbete och telefonmöten/samtal, fysiska möten (kvällar eller helg) 2 ggr i månaden på 2h.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.