Stockholm: Bli en av djurens hjältar! Chaufförer till djurambulansen sökes!

Organisation: 
  • Svenska Djurambulansen

OBS! Vi söker endast chaufförer till vardagspass!

Svenska Djurambulansen är en förening som brinner för att hjälpa djur i nöd. Våra djurambulanser går dygnet runt, året om. Svenska Djurambulansen drivs med hjälp av alla våra fantastiska chaufförer! Att vara volontär hos oss är ideellt och således helt oavlönat och fungerar på sådant vis att man har jour ett bestämt antal dagar per månad, antingen helger, eller vardagar. Vanligast är att man har två dygn i sträck en gång i månaden. När man har jouren har man djurambulansen hemma hos sig själv om/när man inte har larm. Svenska Djurambulansen kör i hela Stockholms län.

För att vara chaufför i Svenska Djurambulansen krävs:
• God erfarenhet av alla slags djur
• Mycket god social kompetens
• B-körkort och god lokalkännedom
​• Mycket bra körförmåga (stor bil)
• God fysik (tunga lyft)
• Stresstålig och klarar av att ta beslut i pressade situationer.

Utbildning inom djurvård är meriterande, dock ges de utbildningar som krävs (ex. ABC-utbildning och vilthantering) för att bli chaufför av Svenska Djurambulansen.

Nyfiken på oss? Kolla in vår facebook: http://www.facebook.com/djurambulansen och https://www.youtube.com/channel/UCBwnVIS1IMX1i929C_3Devw

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget som chaufför är i Stockholm. Du har cirka 2 dygn i månaden i jour (två st 24 h pass eller ett 48 h pass).
Specifika önskemål eller information: 
Vi tror att du som person är lojal, empatisk och har en fingertoppskänsla för människor och djur i kris. Du kommer ingå i ett större team av volontärer som ses tillsammans en gång i månaden då rutiner, nyheter och annat smått och gott tas upp.
Minimiåtagande: 
Som chaufför i Svenska Djurambulansen ser vi att du är beredd på att lägga minst två dygn i månaden i jour. Du kommer ha ett fast pass som återkommer var fjärde vecka. Utöver jouren ses alla chaufförer en gång i månaden, kvällstid i ungefär 2h. Vi har även pizzakvällar, utbildningar och annat roligt, dock är det frivilligt att delta.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.