Stockholm: Personer till ledningsgruppen sökes

Organisation: 
  • Svenska Djurambulansen

Har du erfarenhet/intresse av HR eller utbildning? Vi söker nu personer som kan vara med och stärka föreningen i vår ledningsgrupp i Stockholm. Ledningsgruppens uppgift är att leda och samordna arbetet för volontärerna i den dagliga verksamheten i Stockholm. Det innebär bland annat schemaläggning, planering, rekrytering, utbildning och att hålla volontärmöten var fjärde vecka.

Svenska Djurambulansen är en ideell förening som brinner för att hjälpa djur i nöd. Våra djurambulanser täcker Västra Götalands- och Stockholms län dygnet runt, året om. Samtliga djurambulansförare utför sina uppdrag ideellt, vilket är grunden till hela föreningens existens.

Personerna i ledningsgruppen samordnas inom olika team och det vi söker just nu är dig som har erfarenhet och kunskap/utbildning av:

  • Volontärsamordning /Teambuilding /Grupputveckling /Stöd till volontärer/HR-frågor
  • Utbildning. Planerande och genomförande av utbildningar.
    • Föreningen genomför cirka 1 halvdags utbildning i månaden för volontärer.
    • Utbildningsansvarig planerar, bokar och håller till viss del själv i utbildningar.

Du skall inte själv köra jourpass med djurambulansen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Ledningsgruppen i Stockholm har telefonmöte 1 h varannan vecka, och ses ungefär 1 gång i månaden. Självständigt arbete på ungefär 2-4h i veckan. Uppdraget i ledningsgruppen i Stockholm löper under ett år som minst men självklart kan man fortsätta flera år,
Specifika önskemål eller information: 
Vi vill att du kan engagera dig långsiktigt och har erfarenhet (eller intresse) av ledarskap och har vana vid att samordna människor. Du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar väl i både text och tal. Du bör ha en vilja att utvecklas och lära dig nya saker för att utveckla verksamheten då föreningen är ung och utvecklas framåt hela tiden. Du kommer ingå i ett team av drivna personer som leder Stockholms läns dagliga verksamhet. I Stockholm finns cirka 20 volontärer som turas om att ha jour. Att arbeta i en förening som Svenska Djurambulansen är givande, roligt och oerhört lärorikt. Men det innebär också krav och ett stort ansvar för föreningens verksamhet. Det är därför viktigt att du som söker känner dig engagerad i föreningens mål och visioner samt är beredd att lägga tid och energi för att leda föreningen framåt.
Minimiåtagande: 
Vi tror att du behöver vara med på telefonmöte 1 gång varannan vecka och möte ungefär 1 gång per månad utöver självständiga uppgifter på 2-6 h i veckan.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.