Tjejjouren Väst söker volontärer

Organisation: 
  • Tjejjouren, Väst
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Mänskliga rättigheter
Politisk påverkan

Tjejjouren Väst är en nätbaserad verksamhet som arbetar med stöd via chatt, mobilapp och mail. Tjejjouren Väst vänder sig till alla som identifierar sig som tjej, främst i Västsverige. De som kontaktar Tjejjouren Väst är helt anonyma vilket ses som en av tjejjourens största tillgångar och utmaningar. Vi ideella är medsystrar som lyssnar, stöttar och vid behov slussar vidare till olika typer av professionella verksamheter. Chatten är öppen torsdagar och söndagar kl. 20–22 samt extra öppet under högtider. De jourhavande har ett rullande schema där en är ansvarig för chatt och mail under en vecka i månaden.

Som volontär hos oss kan du arbeta med många olika områden som att chatta och svara på mejl under jourtillfällen, anordna evenemang, hålla i workshops, skolpass eller varför inte hjälpa till med sponsring och sociala medier.

För att bli jourhavande hos oss skall en genomgå en intervju, grundutbildning (i april) och fortbildning.

Föreningen har månadsmöten där en skall närvara på minst hälften av dem. Detta för att hålla sig uppdaterad om vad som händer i jouren samt få gott häng med de andra jourhavande. Vi har också handledning med psykologstudenter på Göteborgs universitet där en i grupp samtalar om jourarbetet, det är ett utmärkt forum att få bolla med de andra jourtjejerna och lyfta de frågorna som är viktigt för en! Vi är ett fantastiskt gäng med stark sammanhållning och för oss är systerskap och social gemenskap viktigt!

Ta chansen och bli jourhavande i Tjejjouren Väst, tillsammans arbetar vi för ett samhälle fritt från våld och förtryck!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fortlöpande
Specifika önskemål eller information: 
Vem kan bli jourhavande? Alla som identifierar sig som tjej/kvinna /ickebinär och har fyllt 18. Vi kräver också ett utdrag ut belastningsregistret. Inga förkunskaper krävs. Är du flerspråkig är detta ett plus! Obligatorisk grundutbildning samt fortbildning
Minimiåtagande: 
10 timmar i månaden.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.