Tjejjouren Väst söker volontärer!

Organisation: 
  • Tjejjouren, Väst
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Kvinnor
Mänskliga rättigheter

Tjejjouren Väst grundades år 2010 och är idag en av Sveriges största tjejjourer. Vi är en nätbaserad stödverksamhet som arbetar med stöd via chatt och mail. Tjejjouren Väst vänder sig till alla som identifierar sig som tjej, främst i Västsverige. De stödsökande som kontaktar jouren är helt anonyma. Våra volontärer är ideella stödpersoner som lyssnar, stöttar och vid behov slussar vidare våra stödsökande till andra verksamheter. Som chattande volontär har du ett rullande schema där du ansvarar för stödchatten och stödmailen en vecka i månaden (två kvällar).

Som volontär hos oss kan du också göra andra uppdrag, som att anordna evenemang, hålla i workshops, skolpass eller varför inte hjälpa till med sponsring och sociala medier.

För att bli volontär hos oss skall en genomgå en intervju, grundutbildning den 15-16/9 samt fortbildning den 29-30/9.

Föreningen har månadsmöten. Detta för att hålla sig uppdaterad om vad som händer i jouren samt få gott häng med de andra volontärer. Stödpersoner skall också delta på grupphandledning med psykologstudenter på Göteborgs universitet, där en i grupp samtalar om arbetet. Det är ett utmärkt forum att få bolla med de andra stödpersonerna och lyfta de frågorna som är viktigt för en! I dagsläget har vi 45 aktiva volontärer! Vi är ett fantastiskt gäng med stark sammanhållning och för oss är systerskap och social gemenskap viktigt!

Ta chansen och bli stödperson i Tjejjouren Väst, tillsammans arbetar vi för ett jämställt samhälle fritt från våld och förtryck!

Anmäl intresse genom att skicka in en intresseanmälan. Det räcker med att du fyller i namn och mailadress. Sen kommer du få en länk via mail som vi önskar att du fyller i för enklare hantering av intresseanmälningarna.

Om du av någon anledning inte kan anmäla dig på det här sättet, kontakta: josephine.kollen@tjejjourenvast.se

Hoppas vi ses!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fortlöpande. Chatten är öppen torsdagar och söndagar kl. 20–22 samt extraöppet under högtider.
Specifika önskemål eller information: 
Vem kan bli jourhavande? Alla som identifierar sig som tjej/kvinna/ickebinär och har fyllt 18. Vi kräver också ett utdrag ut belastningsregistret. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/ Inga förkunskaper krävs. Är du flerspråkig är detta ett plus! Obligatorisk grundutbildning samt fortbildning.
Minimiåtagande: 
10 timmar i månaden.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.