Equmeniakyrkan Växjö — Växjö

Aktivitetsledare till vår tjejgrupp!

Spara

Beskrivning

Hej! Kom och var hjälpledare i vår tjejgrupp med mellanstadieelever som träffas och pratar om existentiell hälsa. Vi ses två eftermiddagar i veckan för att prata, fika, leka och ha kul tillsammans.

After Schools målgrupp är de ungdomar som inte har möjlighet till att delta i andra fritidsaktiviteter av olika anledningar eller vill ha en plats att mötas där det bara är tjejer. Vi har öppet för alla tjejer på mellanstadiet, men i vår förundersökning fick vi fram att det fanns ett extra stort behov av dessa typer av insatser i just Araby med närområde. 

Projektledaren befinner sig på plats vid varje träff men vi söker dig som vill vara med och delta i våra träffar. Som det ser ut nu så är det projektansvarig som håller i strukturen på träffarna samt planerar tillfällets samtalsämne och frågor. Skulle du dock vilja planera en träff själv, eller vilja komma med förslag på aktiviteter så är det absolut välkommet. Det allra viktigaste är att vi kan driva en mötesplats med hjälp av vuxna som har ett genuint driv för området och målgruppen. 

Existentiell hälsa är något som idag är på uppsving inom vården och civilsamhället, men det är oftast riktat till vuxna. Att arbeta och utveckla existentiell hälsa i unga år kan dock rusta ungdomarna att klara av svårigheter senare i livet. Ämnen som vi har diskuterat är bland annat: Hur är man en bra vän, hoppfullhet, roliga fritidsaktiviteter, gemenskap och mycket annat. 

Minsta åtagande

2-6 timmar i veckan tills vidare

När och var sker uppdraget

Vi träffas på Panncentralen, Dalbo varje måndag och torsdag mellan 15.00-17.00

Tillgänglighet

Det finns ramp till entrén, ett av rummen vi ibland är i har ett trappsteg men om detta är ett hinder så kan vi ordna så att vi inte är i just det rummet. Vid behov av andra anpassningar för tillgänglighet, fråga gärna!

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

PRO Högalid

Musikälskande samordnare

  • Äldre
  • Social gemenskap
  • Upplysning och folkbildning
Plats Stockholm
Fjärrarbete På distans