Amnesty International — Stockholm

Amnesty Stockholm söker ansvarig för rekrytering och engagemang

Spara

Beskrivning

Amnesty International är en av världens största människorättsorganisationer med mer än 7 miljoner medlemmar globalt. Organisationen kämpar för de mänskliga rättigheterna som definieras av FN, så som till exempel rätten till liv, självbestämmande och frihet.

I Stockholm finns 30-tal olika arbetsgrupper med aktivister som arbetar ideellt med särskilda rättighetsfrågor eller specifika geografiska områden och här kan du arbeta med oss. 
Är du intresserad av ideell verksamhet och organisationsutveckling? Är du duktig på att engagera andra och att hitta rätt person till rätt plats? Då kan engagemang i Amnesty vara något för dig!
Om du har några frågor tveka inte att kontakta oss på [email protected]

Vad innebär rollen:
Inom gruppen har vi delat upp arbetet inom olika ansvarsområden. Som medlem kommer du bli delaktig samtliga av våra arbetsuppgifter men ditt ansvarsområde kommer bli baserat på ditt intresse.

Du kommer bland annat engagera dig inom:
 • Guida nya intresserade aktivister till rätt plats inom Amnestys arbetsgrupper
 • Mail- eller telefonkontakt med blivande aktivister till Amnesty samt olika grupper inom Amnesty Stockholm
 • Arrangera event för nya aktivister på Amnestys kontor och ibland digitalt
 • Starta och utveckla nya arbetsgrupper (inom b.la. kvinnorättsfrågor eller HBTQ) till Amnesty Stockholm. Här hjälper vi den nya gruppen med allt från formalia och ansvarsfördelning till rekrytering, projektledning och kommunikation.
 • Utveckla vårt strategiska arbete för teamet och för Amnesty Stockholm i stort

Vad vi söker:
Du är duktig på att kommunicera på svenska, och kan snabbt sätta dig in i Amnestys arbetssätt och organisationsstruktur. Du delar Amnestys värdegrund och brinner för mänskliga rättigheter. Tidigare erfarenhet av ideellt arbete eller rekrytering är meriterande men inget krav. 

Vad erbjuder vi dig:
I rollen får du möjlighet att lära känna nya spännande människor. Här finns stort utrymme att växa som aktivist hos oss, för att stegvis kunna ta på sig mer ansvar och om du önskar att bli en ledarfigur i organisationen. 
Du kan även delta och bli aktiv i mänskliga rättighetsfrågor och kampanjer som arrangeras av Amnesty (såsom demonstrationer eller påverkanskampanjer). Vid intresse finns även möjlighet för utbildningar inom ledarskap och mänskliga rättigheter inom Amnesty.

Minsta åtagande

Vi förväntar oss att du kan lägga ner minst någon timme i veckan och att du kommer att kunna vara aktiv i åtminstone ett år.

När och var sker uppdraget

Rekryteringsgruppen har regelbundan möten online, men träffas även på Amnestys kontor i Stockholm för möten och aktiviteter. Möten och aktiviteter sker på kvällar och helger. Eget arbete när du själv vill i mån av tid.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen