Stockholm Pride — Stockholm

Är du en av Stockholm Prides nya långtidsvolontärer?

Spara

Beskrivning

Du är varmt välkommen att engagera dig som långtidsvolontär!
Föreningen Stockholm Pride är en ideell och medlemsstyrd organisation för alla som delar vår värdegrund. Föreningens styrelse utses av medlemmarna på årsmötet, vanligtvis efter förslag från valberedningen. Styrelsen ansvarar för verksamheten mellan årsmöten och rekryterar en festivalledning.

Föreningens syfte att synliggöra HBTQ+-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom HBTQ+-rörelsen. Årligen arrangeras festivalen Stockholm Pride som sedan 1998 är Nordens största Pridefestival. Allt arbete med festivalen sker på volontär basis. 

Under festivalen behöver vi många volontärer. Information om dessa finns på vår hemsida, samt kommer komma upp här på volontärbyrån under våren. Men nu söker vi långtidsvolontärer som påbörjar sitt engagemang under vårens gång. En del redan nu, en del lite senare under våren.

Vad kan du göra som långtidsvolontär kanske du undrar? Här kommer en kort sammanfattning på de positioner vi aktivt söker engagerade individer för just nu:
 • Pride City söker en chef (stora möjligheter att forma rollen)
 • Pride Kinky behöver kompetens inom kommunikation/press/sociala medier 
 • Pride Parade efterlyser en Kommunikatör eller Volontärsamordnare, och eventuellt en Logistikansvarig
 • Pride Youth söker en Biträdande Ansvarig
 • Kommunikation söker en Presschef 
 • Marknad behöver folk inom partnerhantering, utställarservice, biljettförsäljning och besökservice 
 • Volontärsteamet efterlyser en Biträdande Ansvarig, Volontärsamordnare (även med erfarenhet runt Kinky), Gruppledare Första hjälpen och Gruppledare Volontärscaféet 

Som ni märker kära vänner, behöver och vill vi bli många fler! Så har du intresse att ha ett långtidsengagemang? 
Gör en anmälan så kommer Volontäransvarig att höra av sig till dig för kompletterande uppgifter/kontakt. De olika rollerna kräver olika mycket tid av dig som volontär. 

Och vi förstår att det kan finnas funderingar kring vad rollerna innebär, vilket är lite för långt att inkludera i ett inlägg. Mer information om föreningen finns på https://www.stockholmpride.org/

Välkomna med din ansökan, vi hoppas få se just din ansökan hos oss.
Stockholm Pride 

Minsta åtagande

Beroende på roll. Ökande tidsåtgång ju närmare vecka 30-32 det kommer.

När och var sker uppdraget

Uppdraget sker både på distans och fysiskt beroende på uppdrag. Uppdragen går att anpassa till viss del själv.

Tillgänglighet

Svårt att beskriva då uppdraget framförallt är under våren och vi är på olika platser. Men under festival tänker vi på anpassning ur flera aspekter för att vara en tillgänglig plats för volontärer och besökare.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen