Tamam, Stockholm — Tranås

Bli gruppledare i aktiviteter för unga nyanlända tjejer i Tranås!

Spara

Beskrivning

Vill du lära känna nya människor samtidigt som du påverkar samhället och får erfarenhet av samordning och ledarskap? Då är du kanske Tamam Tranås nya aktivitetsledare!

Ungdomsföreningen Tamam Tranås söker ideella som vill vara en av gruppledarna på våra aktiviteter för unga nyanlända tjejer!
Just nu håller Tamam Tranås på att starta en grupp för unga tjejers som gör olika aktiviteter att umgås, ha roligt, känna gemenskap och få nya vänner! Det kan vara att spela bowling, fotboll, bakning och laga mat-kvällar, utflykter och annat kul! Allt från att gå på bio, spela olika sporter, bowling, biljard eller bara ses och hänga tillsammans. Gruppen startas i samarbete med Epic Fritidsgård i Tranås. 

Målgruppen är alltså nyanlända tjejer 13 - 17 år eller med erfarenhet att vara nyanländ, men alla tjejer är välkomna oavsett om det är födda i Sverige eller ej. Syftet är att skapa gemenskap, att överbrygga olikheter och att skapa en meningsfull och trygg plats för unga tjejer att lära känna nya vänner och reflektera över att vara ung tjej idag. 
 
Att vara ledare innebär: 
 • att planera träffarna - vilket tema för varje gång, kan variera från allt att kolla på film som berör ämnet ung tjej, till att baka eller laga mat och sitta och snacka, ha nagelfixarkväll, danskväll, pyssel eller något annat förslag som kommer ifrån ledaren eller deltagarna. Det behöver inte vara något komplicerat, enkelt och lugnt är också välkommet. 
 • delta på träffarna, ha socialt ansvar, ta kontakt med deltagare och få dem att känna sig välkomna och trygga i gruppen.
 • skriva i tjejgruppens chatt och instagram i god tid innan varje träff med info om tema och tid, och även att höra av sig dagen innan och samma dag och påminna och peppa deltagarna att komma. 
 • ha ekonomiskt ansvar i hantering av kvitto - såklart är alla aktiviteter bekostade av Tamam! 
 • eventuellt vid något tillfälle besöka skola tillsammans med annan ledare och informera om gruppen så att nya deltagare får chans att komma. 

Vi söker dig som är kvinna mellan 19 - 40 år som är boende i Tranås eller närliggande stad och brinner för att skapa förutsättningar för gemenskap hos unga tjejer. 
Som ledare får träffa nya människor och vänner, upptäcka nya sidor av Tranås och delta på alla aktiviteter gratis!

Ta chansen att engagera dig, det blir kul och lärorikt!
Kontakta oss för att få veta mer!

Minsta åtagande

Varannan vecka i centrala Tranås, start vid överenskommelse

När och var sker uppdraget

Varannan vecka i centrala Tranås, start vid överenskommelse

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen