Wake Me Up

Bli lokal volontär - för ungas välmående!

Beskrivning

Wake Me Up´s nyckelord är:
MOD – ENERGI – MENING
 
Vi är en ideell förening med missionen att väcka ungas drömmar och hopp om framtiden och deras kraft att ta sig dit. Vår målgrupp är unga 16–25 år.
 
Hur gör vi detta? Genom att erbjuda vår målgrupp gratis professionell coaching digitalt, för ökat välmående och en naturlig plats till personlig utveckling. Samtalen kan handla om alltifrån relationer, självförtroende och stresshantering till ledarskap, målsättning och personlig utveckling. Dessutom vill vi sprida evidensbaserad kunskap om välmående genom gratis workshops för målgruppen.
 
Dilemma: Då vi är en relativt ny förening behöver vi nå ut till fler och det är här du kommer in. Detta uppdrag är nytt i år inom föreningen och vi hoppas att få ihop ett härligt gäng runtom i Sverige, som brinner för ungas välmående och framtid!

Som lokal volontär för Wake Me Up hjälper du till med att sprida information om föreningen i ditt närområde. Du får möjlighet att agera lokal ambassadör i syfte att nå ut till vår målgrupp, unga 16–25 år, om vilket stöd de kan få genom Wake Me Up. Du kan även bidra genom att starta egna projekt såsom att skapa insamlingar eller andra initiativ som hjälper föreningen att nå ut lokalt, i samråd med volontärsamordnaren.

Uppgifter kan vara följande:
 • Sätta up affischer/lämna foldrar vid relevanta platser och till nyckelpersoner
 • Boka in och ta informationsmöten med nyckelpersoner i ditt område som du tror kan tänkas sprida vidare vad Wake Me Up gör 
 • Sprida information digitalt
 • Anordna och samordna informationsträffar för intressenter/vår målgrupp
 • Punktinsatser, tex: vernissage, loppis, yoga-klass, lopp med mera.

Vad får du ut utav det?
Förutom det självklara att göra en riktigt god gärning för ungas välmående, får du chansen att nätverka, marknadsföra, organisera, anordna och koordinera event med ansvariga. Ovanpå att du träffar härliga personligheter får du chansen att utöka ditt cv. Dessutom blir du inbjuden till 2 events per år för påfyllning av energi och utökat nätverk. Vi anordnar även arbetets- och nätverksträffar med våra volontärer digitalt.

När du skickar in din intresseanmälan, få gärna med information om vem du är, kort om din bakgrund, varför du vill bli volontär och vart i Sverige du utgår från. Vi kommer därefter kontakta dig för att boka tid för digital intervju, då du får möjlighet att ställa frågor om uppdraget.

Innan du skickar in din intresseanmälan, behöver du vara medveten om följande:
 • Du behöver visa upp registerutdrag från polisen längre fram i processen, för att få ansluta dig som volontär.
 • Samarbete sker digitalt, du behöver vara beredd att spendera viss tid framför din dator i uppdraget.
 • Du ska läsa igenom och signera vår överenskommelse med etiska riktlinjer och kommunikationsguide.
 • Du ska gå vår utbildning, vilket du gör på egen hand via video och kompendium. Under utbildningen ska du svara på de frågor som finns i kompendiet, för att sedan skicka in till din kontaktperson för godkännande.
 • När steg ovan är avklarade ska du ska delta på ett välkomstmöte digitalt. Det kan ske enskilt med din kontaktperson eller tillsammans med andra volontärer.

Ett stort plus om du själv är inom vår målgrupp, men inget krav. Alla åldrar är välkomna!

Som förening hoppas vi även kunna anordna träffar och utbildningar inom välmående för målgruppen i framtiden! 

Minsta åtagande

I uppdraget som lokal volontär har du stor möjlighet att själv bestämma tid och omfattning. Vårt önskemål är att du har ambitionen att spendera minst 4 timmar i månaden åt uppdraget. Samtidigt kan det se olika ut, beroende på vilka uppdrag du vill anta och vilka möjligheter som finns i ditt närområde.

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs i den stad du befinner dig i, då du tar rollen som en lokal ambassadör för föreningen. Samtidigt är uppdraget digitalt, för att du ska kunna samarbeta med andra lokala volontärer och ha kontakt med din volontärsamordnare. Du har själv möjlighet att välja när du hjälper till och med vad, genom att välja uppgifter från vår digitala samarbetsplattform. Genom plattformen får du information om vad de andra volontärerna arrangerar, du får möjlighet att välja arbetsuppgifter som passar dig och du ansvarar för att uppdatera information om ditt arbete i plattformen. Digitalt samarbete kräver viss tid framför datorn från din sida.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

ABF Norra Stockholms län

Hantverkssvenska

 • Integration och asylsökande
 • Kultur
 • Upplysning och folkbildning
Plats Solna

ABF Norra Stockholms län

Sagostunder

 • Barn och ungdom
 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Solna