Scouterna — Helsingborg

Helsingborg/Mariastaden: Bli scoutledare - Allt du inte kan, kan vi.

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Göra eld behöver du inte kunna, paddla kanot behöver du inte kunna, hitta på uppdrag ute i naturen behöver du inte kunna. För allt det kan vi. Men vi behöver hjälp med att fylla platsen av en omtänksam och engagerad scoutledare till vår nya scoutverksamhet i  Mariastaden. Därför behövs du nu när vi startar ny scoutverksamhet. 
 
Som scoutledare erbjuds du ett roligt och spännande uppdrag där vi tillsammans lär genom att göra. Vi jobbar tillsammans i team om 3-5 ledare, och vår roll är att vägleda våra scouter genom olika aktiviteter. I kårens ledarlag finns det personer som varit scouter hela livet, så som ny ledare behöver du bara vara närvarande och ta ansvar för en liten del som du är bekväm med. Dessutom får du en introduktionsutbildning och vill du ha mer kunskap finns det flera spännande kurser att gå på Scouternas folkhögskola, allt från ledarskap till friluftsliv. 
 
I Scouterna får barn och unga från alla delar av samhället träffa nya kompisar, uppleva äventyr i naturen och engagera sig i vår omvärld. Var och en får chans att utvecklas i en trygg miljö där alla får vara sig själva. Scouting är friluftsliv - men också ledarskap, problemlösning, samarbete, personlig utveckling, samhällsengagemang och mycket mer. Som ledare har du en avgörande roll i att ge fler barn möjligheten att upptäcka scouting. 

Exempel på saker du inte behöver kunna: 
 • Laga middag på ett stormkök 
 • Gå en hinderbana i skogen 
 • Göra upp eld 
 • Paddla kanot 
 • Rundpingis 

Alla vuxna som rekryteras som ledare inför uppstarten i augusti är nya i den rollen. Därför erbjuder vi en strukturerad och enkel introduktion i början. 
 
Mer information om scouting i allmänhet finns på scouterna.se och om vår lokalförening (scoutkår) på https://www.scouterna.se/hitta-scoutkar/skane-lan/helsingborgs-kommun/frivilligkaren-kfum/. 

Minsta åtagande

Leda en scoutgrupp ca 2-3 gånger i månaden. Dagar, tider och antal tillfällen bestämmer du tillsammans med andra scoutledare.

När och var sker uppdraget

Vi håller till i Mariastaden. Scoutlokalen ligger i skolhuset i anslutning till Maria Parkskolan västra, entré C, D.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen