En Frisk Generation — Stockholm

Bli volontär - Delta i en aktiv gemenskap i Hagsätra!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

En Frisk Generation är en ideell organisation vars verksamhet bidrar till att bryta trenden med ojämlik hälsa genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. En gemenskap som inte baseras på specifika färdigheter, pengar eller prestation – här kan alla vara med.
Vi erbjuder fysisk aktivitet med fokus på rörelseglädje och gemenskap i närområdet för barn och föräldrar. Aktiviteterna är två gånger i veckan. En träff sker en vardagskväll och den andra träffen äger rum på helgen. I anslutning till aktiviteten har deltagarna en fruktstund tillsammans. Under fruktstunden diskuteras olika teman exempelvis varför det är viktigt att äta frukost och hur familjen kan få in mer motion i vardagen.
Den fysiska aktiviteten pågår under 60 minuter och under den tiden finns ofta föreningar på plats som håller i själva aktiviteten. 
Aktiviteterna är gratis och ingen föranmälan behövs.
I din roll som volontär kommer du att:
 • Genomföra aktiviteter tillsammans med en lokal ledare
 • Vara medansvarig för en grupp
    
Som volontär i En Frisk Generation får du: 
 • Internutbildning i En Frisk Generations metod
 • Praktisk erfarenhet av pedagogiskt arbete
 • Praktisk erfarenhet av ledarskap

Minsta åtagande

Vid aktiviteterna behöver vi dig som vill bidra med din tid och engagemang för en jämlik hälsa, att tillsammans med hälsokoordinator inspirera, utbilda och motivera barnen och deras familjer att hitta drivkraften till en aktiv och hälsosam livsstil. Önskemål: Det är en fördel om du talar flera språk och har intresse av hälsa/pedagogik/idrott. Krav: För att utföra uppdraget krävs utdrag ur polisregistret. Schema sätts utifrån behov och din möjlighet att delta, men vi ser gärna att du kan delta kontinuerligt.

När och var sker uppdraget

I Hagsätra har En Frisk Generation aktiviteter med en grupp. Vardagsaktiviteten är efter skoltid på onsdagar mellan kl. 17.00-18.00. Helgaktiviteten är på lördagar mellan kl. 15.00-16.00.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Skog och Ungdom Väst

Nya medlemmar till vår styrelse

 • Barn och ungdom
 • Djur och natur
Plats Ale, Alingsås, Bengtsfors och 46 andra platser
Fjärrarbete På distans