Uppsala Stadsmission — Uppsala

Bli volontär på Stadsmissionens Mötesplats för ungdomar!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Uppsala Stadsmission söker volontärer som vill hjälpa ensamkommande ungdomar i Uppsala att orientera sig i det svenska samhället!
 
Sedan hösten 2019 driver Uppsala Stadsmission en mötesplats för ensamkommande ungdomar i åldrarna 18–25 år som bor och studerar i Uppsala med omnejd. Mötesplatsen har sedan dess haft öppet på tisdagar och torsdagar kl 17 till 19, men nu kommer vi öppna upp även på onsdagar då efterfrågan är så stor. Det övergripande temat ligger på samhällsorientering, i detta ingår alltifrån hjälp med läxor till att söka jobb eller CSN-bidrag. Men också att finnas där när ungdomarna har ett behov av att bara få prata med någon. Vår vision med Mötesplatsen är att hjälpa ungdomarna att bli självständiga vuxna som kan stå på egna ben i Sverige!
 
Vi söker nu trygga volontärer som kan närvara vid träffarna och ta emot frågor från ungdomarna som kommer dit. Som volontär finns du plats för att exempelvis hjälpa ungdomarna med rådgivning och tolkning av myndighetsbeslut, coachning inför framtiden i Sverige, vägledning i bostadsletande och stöd i läxläsning. Men notera att fler frågor kan dyka upp. Som volontär är du trygg med att vara ett stöd åt ungdomar som befinner sig i en utsatt situation och har med fördel ett intresse för integrationsfrågor. 
Även personal från Uppsala Stadsmission finns på plats under träffarna.

Minsta åtagande

Uppdraget utförs i Uppsala Stadsmissions lokaler på Sysslomansgatan 8, under tisdagar, onsdagar eller torsdagar mellan kl 17 och 19. Som volontär behöver du också vara på plats en stund innan och efter. Du väljer själv vilka kvällar du vill vara på plats och vi använder oss av ett digitalt schema anpassat för alla volontärer.

När och var sker uppdraget

Uppdraget utförs i Uppsala Stadsmissions lokaler på Sysslomansgatan 8, och just nu söker vi framförallt fler volontärer till onsdagarna, kl 17 och 19. Som volontär behöver du också vara på plats en stund innan och efter. Du väljer själv vilka kvällar du vill vara på plats och vi använder oss av ett digitalt schema anpassat för alla volontärer.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen