Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö — Stockholm

Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö söker engagerade styrelseledamöter

Beskrivning

Vi söker dig som vill göra skillnad för dina medmänniskor
Som styrelseledamot i Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö är du förtroendevald och deltar i föreningens ledning. Genom din kompetens, tid och engagemang är du med och driver föreningens utveckling framåt tillsammans med övriga i styrelsen och våra två anställda samt volontärer. Vi arbetar för en öppen och demokratisk styrelsekultur, där alla bidrar med sina unika kunskaper och erfarenheter. 

Du som sökande ska vara intresserad av brottsofferfrågor. Men framförallt söker vi dig som är öppen för att lära dig nytt, har lätt för att samarbeta och som vill arbeta långsiktigt med hållbara mål. Som styrelseledamot väljs du in i styrelsen på 2 år, så vi ser gärna att du stannar i vår verksamhet under minst dessa två år.

Uppdraget påbörjas efter överenskommelse, och urvalet sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. När du har sänt in din intresseanmälan kommer du inom kort att kontaktas av föreningens valberedning.

Det är meriterande om du har kunskap inom HR-frågor, eller är villig att lära dig om arbetsgivaransvar och HR då styrelsen har ett arbetsgivaransvar gentemot våra två anställda. Men det viktigaste för oss är dina personliga egenskaper och förmågor och det finns därför inga särskilda krav på utbildning.

Dina uppgifter som styrelseledamot är att: 
- Delta i introduktioner och utbildningar som anordnas av vårt riksförbund och som krävs för att genomföra uppdraget
- Delta i styrelsemöte en gång per månad, styrelsen och anställda
- Delta i digitalt förberedande möte med styrelsen en gång per månad
- Genomföra arbete inom aktuellt arbetsgrupp, till exempel bereda och ta fram information i olika frågor som vi haft uppe på styrelsemöte
- Protokollföra under styrelsemöten

Uppdraget medför även ett par helgsammanträden per år för att arbeta mer intensifierat med styrelse- och verksamhetsarbete. Vårt riksförbund, Brottsofferjouren Sverige, anordnar olika konferenser och utbildningsdagar, att delta på någon av dessa ger en god inblick i vår organisation. 

Minsta åtagande

Som styrelseledamot väljs du in i som förtroendevald i styrelsen på 2 år. Vi förväntar oss därför att du tar en aktiv roll och bidrar till verksamhetens strategiska utvecklingsarbete under minst denna tidsperiod. Tidsåtgång: 8-10 timmar/månad. Uppdraget påbörjas efter överenskommelse, och urvalet sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

När och var sker uppdraget

Vårt kansli ligger på Bergsundsgatan vid Hornstull i Stockholm, där hålls våra möten. Administrativa delar av uppdraget kan även utföras på distans, detsamma gäller de digitala mötena och fortbildningar.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

ABF Norra Stockholms län

Hantverkssvenska

 • Integration och asylsökande
 • Kultur
 • Upplysning och folkbildning
Plats Solna

ABF Norra Stockholms län

Sagostunder

 • Barn och ungdom
 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Solna