Världsbutiken Klotet i Lund — Lund

Butiksvärd sökes till Klotet för att bidra till rättvis handel!

Beskrivning

Klotet är en världsbutik som driver rättvis handel. Butiken ligger på Stora Tomegatan 48 i Lund, mitt emot Botaniska trädgården. Klotet startades 1983 och drivs av en ideell förening. Vi har varor från hela världen och är icke-vinstdrivande. Butiken bemannas av volontärer samt en anställd samordnare. Varorna köps in av ansvariga inköpare som svarar för varosortimentet. Vi vill kämpa för en mer rättvis handel där vi stöttar bland annat kvinnor som genom sitt hantverk kan försörja sig själva och sina barn. 

Vi söker volontärer som vill bemanna vår fina butik. Vi är en kontantfri butik och kassan är lätt att sköta. Som butiksvärd står man alltid minst två och två och vi hjälper varandra vid svårigheter. Butiksvärdarna får information om fairtrade och vilka länder som våra varor kommer ifrån samt vilka det är som har tillverkat dem. När du blir butiksvärd behöver du också bli/vara medlem i vår förening.

Är du intresserad av att arbeta som volontär kom in till butiken eller ta kontakt via formuläret nedan.

När och var sker uppdraget

Som volontär väljer du när du kan bemanna butiken genom vårt bokningssystem som du får instruktioner om. Passen är cirka 3,5 timme och du väljer om du vill stå på förmiddagen eller eftermiddagen, antingen tisdag till fredag kl. 11:00-14:30 eller kl. 14:30-18:00 eller lördag kl. 11:00-14:00.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen