Föreningen Tidigt Föräldrastöd — Göteborg

Vill du bidra till integration och språkutveckling? Bli vår digitala svenskatränare!

Spara

Beskrivning

I vår förening Tidigt Föräldrastöd arbetar vi med att ge stöd till utlandsfödda familjer i ett tidigt skede av föräldraskapet. Många av våra deltagare är föräldralediga kvinnor som inte har gått på SFI eller avbrutit sina studier på grund av sin graviditet. I föreningen erbjuder vi digital svenskaträning till föräldralediga och här skulle vi behöva din hjälp. 

Språket är A och O och några bokstäver till
Att kunna svenska är som att hålla i nyckeln till vårt svenska samhälle. Med ett bra språk kan våra  deltagare sköta myndighets- och vårdkontakter på egen hand och så småningom söka arbete för egen försörjning.

Du behöver inte ha någon expertkunskap, det viktigaste är att du är nyfiken och delar med dig av dina kunskaper i det svenska språket. Vi välkomnar egenskaper som; kreativ, initiativtagande och flexibel.
Det finns en huvudledare som ansvarar och samlar gruppen, delar den digitala länken samt skriver deltagarlista. Huvudledaren är med under lektionerna och tolkar vid behov. Du som mentor leder kursen och ansvarar för innehållet.

Vi ser gärna att du:
Är minst 18 år gammal
Talar flytande svenska
Vill bidra med din erfarenhet

Vad får du som volontär ut av detta?
Som språkmentor i vår förening kommer du bidra till integration, ingå in en stor gemenskap, få möjlighet att lära dig om andra kulturer och kanske få nya vänner. Den tid och energi du kommer lägga på att vara mentor i vår förening kommer vara till stor nytta för många människor och för vårt samhälle. Din roll hos är viktig och vi kommer skriva ett intyg på din medverkan som är meriterande på ditt CV.  
 
Du blir en väldigt betydelsefull person för oss i vårt sociala nätverk.
Välkommen till oss!

Minsta åtagande

Vi arbetar terminsvis och våra kurser kan vara olika långa. Det sker digitalt, på dagtid och/eller kvällstid. Kurserna ges en gång i veckan, ca 2 timmar per gång. Vi är förstås tacksamma om du kan vara med vid varje tillfälle, men har full förståelse om du någon gång inte kan.

När och var sker uppdraget

Start sker efter överenskommelse med huvudledare. Digitalt via länk från huvudledaren.

Tillgänglighet

Kursen hålls digitalt, från där du är.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen