Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala — Uppsala

Engagera dig för barn och unga - bli valberedare!

Spara

Beskrivning

 Röda Korsets Ungdomsförbund är ett av Sveriges största ungdomsförbund där fokuset är att barn och unga ska ha en trygg vardag, där deras rättigheter tas tillvara. Uppsalas lokalförening är en av förbundets största med cirka 1500 medlemmar. Vi finns i barn och ungas vardag, med frukostklubbar på morgnarna, och läxhjälp samt chattverksamhet på kvällarna. Vi driver också ungdomspolitiska frågor genom vår workshop- och påverkansgrupp. Som engagerad hos oss blir du del av en stor humanitärpolitisk organisation som har ambition att stärka ungas röst i samhället.

Uppgifter
Som en av två eller tre valberedare föreslår du nya kandidater till föreningens kommande styrelse och andra förtroendevalda. Du blir därför viktig i att säkerställa föreningens framtid genom att intervjua och hitta nya drivna till verksamheten. Vi tillsätter uppdraget löpande så ansök redan idag. 

Kom som du är - vi lär oss tillsammans!
Som valberedare får du gå igenom en digital introutbildning. Du behöver inte tidigare erfarenhet av liknande uppdrag. Det viktigaste är att du finner ett intresse för föreningen och att du står bakom förbundets värderingar. Resten lär vi oss tillsammans. Det spelar heller ingen roll huruvida du fortfarande går på gymnasiet, pluggar på universitet eller om du till och med har börjat jobba - sök oavsett! Eftersom vi är ett ungdomsförbund behöver du vara yngre än 31 år.

Minsta åtagande

Uppdraget är som mest aktivt från november 2022 till februari 2023, cirka 5 timmar per månad med viss variation.

När och var sker uppdraget

Uppdraget är väldigt flexibelt. Du får gärna bo i Uppsala men uppdraget kan utföras helt på distans.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen