Tjejjouren i Lund — Lund

Engagera dig för hbtq+-personer genom mötesplats för unga!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Gå vår grundutbildning och bli volontär inom mötesplatsen Q-hänget med aktiviteter för ungdomar. Bidra till att ungdomar känner sig lyssnade på, hörda och trodda. Arbeta opinionsbildande och feministiskt om viktiga frågor! 


På vår mötesplats för HBTQ+ ungdomar kan du umgås och göra aktiviteter med unga och bidra till en känsla av att det finns en trygg plats för dem att bara vara sig själva på i Lund. På mötesplatsen bedriver vi inte stöd (som annars är en stor del av vårt jourarbete), utan hänger med ungdomarna och bakar, pysslar, spelar spel och annat. 

Som volontär som bemannar träffarna behöver du identifiera dig som hbtq+. Dessutom behöver du som volontär vara mellan 18-35 år och själv identifiera dig som kvinna eller transperson. Du får inte ha varit stödsökande hos oss de senaste två åren och det är viktigt att du har god självkännedom för att kunna stötta andra och själv må bra i ditt jourarbete. Våra volontärer har tystnadslöfte och de stödsökande är anonyma. 

Vår kärnverksamhet är stödjouren och på grundutbildningen som alla volontärer behöver gå fokuserar vi därför till stor del på bemötande av stödsökande och olika ämnen som kan komma upp under stödsamtal . Vi lägger också tid på att informera om våra övriga verksamheter som Q-hänget och avsätter tid för diskussion om olika ämnen. All information som vi går igenom under grundutbildningen är viktig oavsett vilken del av verksamheten man helst vill engagera sig inom. Utbildningen bygger på att lära tillsammans genom diskussion och reflektion varvat med föreläsningar. 

För oss i organisationen är gemenskap och att finnas där för varandra viktigt. Vi gör en del aktiviteter ihop för att lära känna varandra och kunna stötta varandra. 

Förutom att volontära inom Q-hänget kan du som sagt engagera dig inom vår chatt-, telefon-, och mejljour, men även vårt externa och opinionsbildande arbete med t ex. workshops på skolor (se separata annonser) och gå med i vår styrelse. Vill du lära dig om ledarskap, bli en större del av föreningen och bidra till att vi som volontärdriven organisation kan fortsätta finnas till, är styrelsen ett kul uppdrag att ha som volontär. Vem som helst som har gått vår grundutbildning är välkommen att söka till styrelsen som brukar väljas i mars varje år.

Oavsett vad du är intresserad av att engagera dig inom i vår förening behöver du ha gått vår grundutbildning. 

Nästa utbildning sker i höst under vecka 41 (5/10 [kvällstid], 8/10 och 9/10 [heldagar]) och du förväntas också delta i våra studiecirklar för nya volontärer (på kvällstid 19/10, 9/11 och 23/11).


Minsta åtagande

Minsta åtagande är 4-6 timmar i månaden, men mer är självklart välkommet! För att vara medlem behöver man engagera sig inom någon/några av våra grupper och gå på minst två månadsmöten/halvår.

När och var sker uppdraget

Q-hänget driver vi i vår egen lokal i centrala Lund på tisdagar mellan 16-19.

Tillgänglighet

Vår lokal ligger i en källare, men lokalen är tillgänglig via en hiss längre bort från entrén. Hör av dig till oss med dina frågor om tillgänglighet, så ska vi försöka tillgodose dem!

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen