Stjärnjouren, trans- och tjejjour — Sundbyberg

Engagera dig i Stjärnjourens styrelse!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Hej! 
Nu rekryterar valberedningen till Stjärnjourens styrelse!

Vi söker dig som: 
 • har några års arbetslivserfarenhet,
 • vill bidra till jourens utvecklingsarbete och har ett intresse för föreningsfrågor,
 • tycker om strategiarbete och är duktig på organisatoriska frågor, 
 • har viss kunskap i arbetsledning och personalfrågor, och 
 • kan lägga ca 8 timmar i månaden på uppdraget. 
Önskvärt är tidigare erfarenhet av ekonomi, personalfrågor, kommunikationsarbete, aktivism och engagemang i intersektionalitetsfrågor. Tidigare erfarenhet av styrelsearbete är meriterande men inget krav.  Vi söker i första hand styrelsemedlemmar med ett intresse, tid och ett engagemang för att driva och utveckla föreningen framåt och med en vilja att jouren ska vara en bra arbetsmiljö för alla. Utöver detta ser vi gärna en bredd av perspektiv och kompetenser. 
Mandatperioden är fram till nästa årsmöte i mars 2024. Som förtroendevald hos oss deltar du på medlemsmöten, löpande fortbildning och medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och driver en feministisk förening ihop! Det är ett roligt, lärorikt, meriterande uppdrag i gott sällskap av andra engagerade! Föreningen har sitt kontor i Sundbyberg/Stockholm.

Om Stjärnjouren - trans- och tjejjour
Vi är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk förening som jobbar för visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld. Vår målgrupp är tjejer och unga transpersoner, 13-25 år. Vi jobbar både stödjande genom stöd online för att främja psykisk hälsa hos vår målgrupp och våldsförebyggande genom att arbeta med stadens ungdomar utifrån en förståelse om relationerna mellan våld, makt och genus. Vi arbetar stärkande genom att skapa olika sociala aktiviteter för tjejer och unga transpersoner i Sundbyberg. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Utöver våra huvudsakliga verksamhetsområden verkar vi även opinionsbildande för att skapa uppmärksamhet kring de frågor vi möter i arbetet med tjejer och unga transpersoner, genom att skriva artiklar, föra debatt, delta i samtal, manifestationer och demonstrationer.  Vi har i nuläget två anställda som tillsammans med volontärer och styrelsen styr, bedriver och utvecklar jouren. 
Styrelsen ansvarar formellt för att företräda Stjärnjouren, i  praktiken innebär det att en är extra ansvarig för att verksamheten inom föreningen flyter på. Föreningen har nu två personer anställda och då fungerar styrelsen som arbetsgivare och arbetsledare åt medarbetarna. 
Styrelsen har i regel ett möte per månad för att diskutera och ta beslut kring frågor inom verksamheten, till exempel budgetfrågor, rekrytering, medarbetarfrågor, och utbildning för medlemmarna. Däremellan har styrelsen löpande kommunikation. Tidsåtgången varierar något, men ligger på runt 8 timmar i månaden. 
Stjärnjourens styrelse består av ett udda antal personer, fem eller sju personer. Av dem är det en som har rollen som ordförande, en som är kassör, utöver dessa har varje ledamot sitt ansvarsområde såsom sekreterare, personal- eller medlemsansvarig vilket fördelas vid inval.
Välkommen med din anmälan så snart som möjligt!

Minsta åtagande

8 timmar/månaden

När och var sker uppdraget

Styrelsen har i regel ett möte per månad, oftast i jourens lokaler i Sundbyberg.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Rädda Barnen Gävleborg

Läxhjälp Bollnäs

 • Barn och ungdom
 • Social gemenskap
 • Mänskliga rättigheter
Plats Bollnäs