Fight for Zero — Stockholm

Fight for Zero söker volontärer till studiestöd i Vällingby!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vill du stötta barn och unga i deras drömmar och lärande?

Nu söker vi dig som är intresserad av att bidra med din tid och ditt engagemang som läxhjälpare under våren 2023!

Om oss
Fight for Zero är en ideell organisation vars syfte är att motverka kriminalitet, våld och utanförskap genom tidiga förebyggande insatser inom idrott, skola och föreningsliv.

Specifika önskemål eller information
Vi är i behov av lärare och specialpedagoger, gärna med erfarenhet och vana att möta personer med särskilt behov av stöd! Vi ser gärna att du har god kunskap i ett eller flera av grundskolans ämnen. Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete eller arbete med barn och unga, liksom kunskaper i flera språk, är meriterande, men inget krav. 

Att arbeta som volontär på Fight for Zero innebär att du är en viktig del av att skapa en trygg miljö för våra ungdomar och skapa förutsättningar för dem att utveckla sin egen förmåga. En viktig del i ditt arbete handlar om att stimulera och motivera deltagarna att utveckla sin potential och skapa möjligheter för lärande! 

Du kommer att få gå en kortare introduktion och utbildning i metoden ”Five Pillars”. "Five Pillars" är holistisk, består av 5 grundläggande hörnstenar; Boxning/Kampsport, Utbildning, Arbete, Social Support och Ungt ledarskap och erbjuder ett integrerat helhetsprogram i en säker miljö. 

Då arbetet innebär arbete med barn lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister för arbetsgivaren är ett lagstadgat krav för att arbeta med barn och ungdomar.

Minsta åtagande

Vi ser gärna att du som volontär kan ställa upp regelbundet, exempelvis varje eller varannan vecka, för att skapa en stabil grupp och trygghet för ungdomarna. Det är inte ett krav men många läxhjälpare uppskattar att ha ”sin” dag och få chansen att träffa samma ungdomar varje gång.

När och var sker uppdraget

I utgångsläget ges studiestöd på onsdagar mellan klockan 17:00 – 19:00. Däremot kan vi anpassa tiden efter behov och önskemål. Studiestödet kommer att ske i vår lokal på Jämtlandsgatan 151 B, 2 vån i Vällingby.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen