Röda Korsets Ungdomsförbund, Stockholm Syd — Stockholm

Frivilliga sökes till sommarkompis!

Spara

Beskrivning

Vill du göra något givande i sommar?
Är du 16 år eller äldre har du möjlighet att engagera dig för och med ensamkommande ungdomar genom att delta som sommarkompis på Röda Korsets Ungdomsförbunds aktiviteter i Stockholm. Vi söker både frivilliga och verksamhetsledare till årets sommarkompis!

När skola och andra fritidsaktiviteter tar en paus under sommaren står många unga sysslolösa, det gäller inte minst nyanlända barn och ungdomar. Det är här sommarkompis kommer in i bilden. För många av de unga deltagarna var detta sommarens stora höjdpunkt. Upplägget är mycket flexibelt och du som deltar i år kommer ha stort inflytande på hur årets sommarkompis ska se ut och genomföras. Du kommer tillsammans med de andra volontärerna göra en planering och bestämma vilka aktiviteter som ska genomföras. ​Som verksamhetsledare i sommarkompis är du en av flera verksamhetsledare som leder verksamheten framåt och samordnar gruppens aktiviteter.

Deltagarna på sommarkompis kommer att vara cirka 20 ensamkommande ungdomar som vi vill stötta i det dem går igenom genom att skapa sociala evenemang med en trygg och stöttande tillvaro samt en meningsfull fritid. Om du är under 16 år krävs skriftligt godkännande av vårdnadshavare.

När och var sker uppdraget

Sommarkompis kommer att pågå under vecka 27 till 34 (1:a juli till 31:a augusti). Tanken är att det ska vara aktiviteter ungefär en gång i veckan, under en helgdag eller eftermiddag/kväll under vardagar. Du kommer att få gå en digital utbildning i slutet av juni där du får lära dig hur man som volontär jobbar som sommarkompis. Du kommer även få träffa de andra volontärerna och starta upp planeringsarbetet (preliminärt datum är 20:e juni)

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen

PRO Högalid

Musikälskande samordnare

  • Äldre
  • Social gemenskap
  • Upplysning och folkbildning
Plats Stockholm
Fjärrarbete På distans