Djurens Rätt

Gillar du att strosa runt i matbutiker och spana in vegoutbudet? Då är detta något för dig!

Spara

Beskrivning

Varje år genomför Djurens Rätt en rankning av Sveriges största livsmedelskedjor för att kora den som har det största vegoutbudet till vinnare! Syftet är att informera intresserade konsumenter och samtidigt vägleda företag i utvecklingen av deras växtbaserade sortiment.

För att vi ska kunna genomföra rankningen behöver vi din hjälp! Som volontär är du med och hjälper till med datainsamlingen genom att besöka en butik och räkna butikens utbud av veganska produkter utifrån olika kategorier.

Inför uppdraget går du igenom en rekryteringsprocess med intervju, samt utdrag ur belastningsregistret. Du får gå en onlinebaserad grundutbildning, samt fördjupningsutbildning. Du får självklart hjälp och stöttning av Djurens Rätts anställda samt andra i volontärteamet i ditt uppdrag. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Obs! För att vara volontär hos Djurens Rätt behöver du vara medlem. Det kan du enkelt bli via vår hemsida. 

Minsta åtagande

Du besöker minst en butik men får gärna besöka flera. Besöket i butiken tar ca 2-5h beroende på butiksstorlek.

När och var sker uppdraget

Besöken ute i butiken sker under juli, augusti och september. Du kan själv välja när du vill genomföra datainsamlingen. Du väljer en butik som finns i närheten av dig i samråd med volontärsamordnare.

Tillgänglighet

Uppdraget kan genomföras oavsett rörelseförmåga. Du väljer själv vilken butik du vill besöka, på så sätt kan du anpassa så att butikens utformning, WC och entré passar dina behov. Vi anpassar uppdraget så att du kan utföra datainsamlingen utspritt på en eller flera dagar, beroende på vad som passar dig bäst. Du får utbildning i hur du genomför datainsamlingen och du har alltid möjlighet att bolla frågor med volontärsamordnare vid behov.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen

PRO Högalid

Musikälskande samordnare

  • Äldre
  • Social gemenskap
  • Upplysning och folkbildning
Plats Stockholm
Fjärrarbete På distans