Majblommans Riksförbund — Botkyrka

Gör skillnad för barn Botkyrka – bli volontär hos Majblomman

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

I Sverige lever en tiondel av alla barn i fattigdom. Genom att bli volontär hos Majblomman kan du vara med och göra verklig skillnad för dem samtidigt som du får erfarenhet av att jobba med barns rättigheter.  
Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som motverkar barnfattigdomen i Sverige genom att dela ut ekonomiskt stöd (till exempel för fotbollsskor, ett barnkalas, avgift till en fritidsaktivitet eller jacka), finansiera forskning och påverka beslutsfattare. Våra möjligheter att göra skillnad är helt beroende av pengarna som samlas in genom försäljning av majblommor varje vår. För att kunna hjälpa fler barn behöver vi öka insamlingen, och för att kunna göra det behöver vi dig!  

Just nu jobbar vi med att starta upp en ny majblommeförening i Botkyrka och söker volontärer till dessa uppdrag: 

 • Styrelsearbete: ordförande, kassör och sekreterare
 • Informera skolor och föreningar under februari/mars och berätta om Majblomman och engagera barnen att delta i insamlingen.
 • Informera om möjligheten att söka ekonomiskt stöd hos Majblomman.
 • Hjälpa till med majblommeföreningens arbete att ta emot ansökningar och dela ut ekonomiskt stöd till de familjer i Botkyrka som söker stöd.
 
Som volontär hos Majblomman ger du av din tid, din kunskap och dina erfarenheter. Du får möjligheten att vara med och göra skillnad för barn i Botkyrka - en erfarenhet där du kan vara med och påverka och utveckla idéer, vara med i en positiv social gemenskap samt en merit inför framtida arbetsmöjligheter. Du får introduktion, digital utbildning och material anpassat för att utföra uppdraget samt stöd och handledning i ditt uppdrag. 

Minsta åtagande

Styrelsearbete: två möten per år, ett på våren och ett på hösten Arbete med ekonomiskt stöd: 4 möten per år Informationsuppdrag: Cirka 5 timmar på våren och 5 timmar på hösten

När och var sker uppdraget

Uppdragen genomförs i Botkyrka

Tillgänglighet

Vi är övertygade om att alla har något att bidra med och arbetar för en bredd av kunskaper och livserfarenheter bland våra volontärer.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Svenska Djurambulansen

Stockholm - Schemakoordinator

 • Djur och natur
Plats Botkyrka, Danderyd, Ekerö och 23 andra platser
Fjärrarbete På distans