Majblomman, Sverige — Uddevalla

Gör skillnad för barn i Uddevalla – bli volontär hos Majblomman

Spara

Sista anmälningsdatum

2022-01-20

Beskrivning

I Sverige lever en tiondel av alla barn i fattigdom. Genom att bli volontär hos Majblomman kan du vara med och göra verklig skillnad för dem samtidigt som du får erfarenhet av att jobba med barns rättigheter.  
Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som motverkar barnfattigdomen i Sverige genom att dela ut ekonomiskt stöd (till exempel för fotbollsskor, ett barnkalas, avgift till en fritidsaktivitet eller jacka), finansiera forskning och påverka beslutsfattare. Våra möjligheter att göra skillnad är helt beroende av pengarna som samlas in genom försäljning av majblommor varje vår. För att kunna hjälpa fler barn behöver vi öka insamlingen, och för att kunna göra det behöver vi dig!  

Just nu söker Majblomman i Uddevalla volontärer till dessa uppdrag: 
  • Besöka besöka skolor och föreningar under februari/mars och berätta om Majblomman och engagera barnen att delta i insamlingen
  • Hjälpa barn och lärare/ledare med det praktiska under och efter insamlingen i april/maj, t ex  hämta eventuella kontanter och överblivna blommor på skolorna/föreningarna efter insamlingen.
 
Som volontär hos Majblomman ger du av din tid, din kunskap och dina erfarenheter. Du får möjligheten att vara med och göra skillnad för barn i Uddevalla - en erfarenhet där du kan vara med och påverka och utveckla idéer, vara med i en positiv social gemenskap samt en merit inför framtida arbetsmöjligheter. Du får introduktion, digital utbildning och material anpassat för att utföra uppdraget samt stöd och handledning i ditt uppdrag. 

Minsta åtagande

Uppdraget tar ca 5 timmar per skola/förening, varje volontär tar hand om 1-2 skolor eller föreningar.

När och var sker uppdraget

Uppdragen genomförs i Uddevalla under februari-maj 2022

Tillgänglighet

Vi är övertygade om att alla har något att bidra med och arbetar för en bredd av kunskaper och livserfarenheter bland våra volontärer.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen