Majblommans Riksförbund — Uddevalla

Gör skillnad för barn i Uddevalla – bli volontär hos Majblomman

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

I Sverige lever en tiondel av alla barn i fattigdom. Genom att bli volontär hos Majblomman kan du vara med och göra verklig skillnad för dem samtidigt som du får erfarenhet av att jobba med barns rättigheter.  
Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som motverkar barnfattigdomen i Sverige genom att dela ut ekonomiskt stöd (till exempel för fotbollsskor, ett barnkalas, avgift till en fritidsaktivitet eller jacka), finansiera forskning och påverka beslutsfattare. Våra möjligheter att göra skillnad är helt beroende av pengarna som samlas in genom försäljning av majblommor varje vår. För att kunna hjälpa fler barn behöver vi öka insamlingen, och för att kunna göra det behöver vi dig!  

Just nu söker Majblomman i Uddevalla volontärer till dessa uppdrag.  Uppdragen kan göras på distans via telefon, e-post, videosamtal eller sociala medier:

  • Under februari/mars hjälpa till att engagera skolor och föreningar att delta i Majblommans insamling 
  • Vara kontaktperson för en barngrupps majblommeförsäljning i april
  • Under mars/april engagera företag som vill stödja majblommeföreningen i Uddevalla

Som volontär hos Majblomman ger du av din tid, din kunskap och dina erfarenheter. Du får möjligheten att vara med och göra skillnad för barn i Uddevalla - en erfarenhet där du kan vara med och påverka och utveckla idéer, vara med i en positiv social gemenskap samt en merit inför framtida arbetsmöjligheter. Du får introduktion, digital utbildning och material anpassat för att utföra uppdraget samt stöd och handledning i ditt uppdrag. 

Minsta åtagande

Uppdraget tar ca 5 timmar per skola/förening/företag

När och var sker uppdraget

Uppdragen genomförs på distans under februari-april 2022

Tillgänglighet

Vi är övertygade om att alla har något att bidra med och arbetar för en bredd av kunskaper och livserfarenheter bland våra volontärer.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen