Stjärnjouren, trans- och tjejjour — 2 platser

Håll i workshops om okej sex, normer och relationer!

Beskrivning

Är du intresserad av att engagera dig ideellt i våldsförebyggande arbete på högstadie- och gymnasieskolor i Sundbyberg? Vill du få erfarenhet av att hålla i workshops och föreläsningar? Är du nyfiken på hur unga resonerar kring samtycke, relationer, sociala medier och sex?

Bli volontär i Stjärnjourens utåtriktade arbete! Vi håller i workshops för skolklasser runtom i Sundbyberg där unga själva får möjlighet att diskutera kring ämnen som rör deras vardag. Inga förkunskaper krävs för det här uppdraget och vi söker personer med olika identiteter och erfarenheter då vi ser ett stort värde av en blandad volontärgrupp där ungdomarna vi möter kan hitta olika personer att identifiera sig med.

Vi tror att det är viktigt att möta unga för att prata om normer, våld, samtycke och sex och att vi därigenom kan bidra till att skapa en tryggare värld och förebygga sexualiserat våld. Vi utgår från en feministisk värdegrund och strävar mot ett jämställt samhälle fritt från våld. Som volontär i Stjärnjouren får du vara med i en handlingskraftig feministisk gemenskap där egna initiativ och idéer är mycket välkomna. Som volontär hos oss får du också tillgång till handledning, löpande fortbildning och medlemsföreläsningar.

Innan du kan börja engagera dig som volontär hos oss behöver du delta på vår grundutbildning, som är under helgen 21-22 september (dagtid). Du behöver också vara med på en utbildningskväll som är specifikt inriktad på vår utåtriktade verksamhet. 

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är vi volontärer som tillsammans med två anställda organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer. Du kommer ingå i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och driver en feministisk förening ihop!

​Vi söker även volontärer till vår kontaktjour dit unga tjejer och transpersoner kan höra av sig via chatt och mejl för att få stöd och pepp. Vi söker också efter personer som vill engagera sig i vår styrelse. Se våra andra annonser här på Volontärbyrån för mer information om de olika uppdragen. 

Varmt välkommen med din intresseanmälan! 

Minsta åtagande

Ca 5h/månaden.

När och var sker uppdraget

Dagtid i Sundbybergs kommun. Ofta på olika skolor runt om i staden.

Platser

  • Sundbyberg
  • Stockholm

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag