Äldrekontakt — Botkyrka

Hjälp ensamma äldre: Äldrekontakt söker en gruppledare till en av våra fikagrupper som ses i Botkyrka!

Spara

Beskrivning

Äldrekontakt söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Tyresö. Som gruppledare är du spindeln i nätet. Volontäruppdraget går ut på att inför en söndag i månaden, koordinera våra efterlängtade fikaträffar för ensamma äldre (gruppen du hjälper består av ca åtta äldre gäster, sex volontärchaufförer och fem volontärvärdar).

Du kommer också att vara den huvudsakliga kontaktpersonen för gruppens volontärer samt även gäster, göra schemaläggningar två ggr/år samt ha regelbunden kontakt med äldre gäster i gruppen inför varje träff. Här ser vi gärna att du regelbundet är med på fikaträffarna för att skapa en bra gemenskap i gruppen. 

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden förening med det enkla målet att främja hälsa och välmående hos äldre genom att minska ensamhet. Genom möjligheten att få träffa gamla och nya vänner i ett varmt välkomnande hem kan våra äldre gäster bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får något att se fram emot i vardagen. Våra fikaträffar förändrar livet för dem som lever ensamma och sällan kommer utanför dörren. 

Minsta åtagande

Som gruppledare är du med på fikaträffarna regelbundet för att motivera och handleda volontärer samt skapa kontakt med gästerna i gruppen. Fikaträffarna äger rum runtom i Botkyrka, en söndag eftermiddag i månaden.

När och var sker uppdraget

Du styr själv över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras i huvudsak hemifrån.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

PRO Högalid

Musikälskande samordnare

  • Äldre
  • Social gemenskap
  • Upplysning och folkbildning
Plats Stockholm
Fjärrarbete På distans