Berättarministeriet — 2 platser

Stötta barn och lärare i utsatta områden!

Spara

Beskrivning

En stor grupp barn går idag in i ett skolsystem som inte kan erbjuda dem en likvärdig utbildning. Berättarministeriet finns för att alla barn, oavsett bakgrund, har rätt till grundläggande förutsättningar att forma sin egen framtid. Varje gång du kommer till oss som volontär gör du en konkret insats för att minska skolsegregationens negativa effekter på barns liv. Som volontär blir du en viktig förebild som ger fler barn möjlighet att upptäcka och tro på sin egen förmåga – en samhällsbyggare. Du behövs.

Som volontär hos Berättarministeriet medverkar du på plats i utbildningscentret i våra olika skolprogram. Din huvuduppgift är att tillsammans med våra pedagoger möta skolklasserna som besöker oss och locka fram elevernas fantasi, stötta dem och visa ditt intresse för var och en av dem. Med fokus på det skrivna ordet peppar vi barnen och stärker deras självkänsla i deras kreativa skapande av fantasifulla berättelser. Du behöver inga förkunskaper för att bli volontär utan lär dig allt du behöver veta på vår drygt timslånga grundutbildning. Det viktigaste är att du visar intresse och lyssnar på varje barn och vill barnets bästa.  

Hur blir du volontär? 
1. Du behöver vara minst 18 år och kunna medverka dagtid på vardagar. Du bestämmer själv vilka dagar som passar dig. 
2. Registrera dig och boka därefter in dig på en grundutbildning. 
3. Begär ett utdrag från polisens belastningsregister och ta med det till ditt första pass – du kan gå volontärutbildningen innan du fått utdraget, men du behöver det för att medverka på pass. 
4. Slutligen får du läsa och skriva under våra etiska riktlinjer, som vi går igenom tillsammans under grundutbildningen.

Minsta åtagande

Vi önskar att man kan närvara på minst två pass per termin.

När och var sker uppdraget

Som volontär hos Berättarministeriet medverkar du på plats i utbildningscentret under våra olika skolprogram. Utbildningscenter finns i Husby, Hagsätra och i Gamlestaden i Göteborg och skolprogrammen äger rum dagtid, kl 8.45 - 11.30, tis-fre.

Platser

  • Göteborg
  • Stockholm

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen