Byrån mot Diskriminering i Östergötland — 3 platser

Hjälp oss stärka mänskliga rättigheter i Östergötland!

Beskrivning

Byrån mot diskriminering i Östergötland är en av Sveriges antidiskrimineringsbyråer och vi arbetar utifrån Sveriges diskrimineringslag. Både genom att ge kostnadsfri juridisk rådgivning till dig som känner dig utsatt för diskriminering och genom att informera och utbilda om diskriminering och dina skyldigheter och rättigheter. 

I detta arbete söker vi nu volontärer som kan vara en del av vår ordinarie volontärverksamhet. Det innebär att du bland annat kan bidra genom att vara informatör, föreläsare, skapa marknadsföringsmaterial eller hjälpa till som frivilligjurist.

Du väljer själv hur aktiv du vill vara som volontär och vilka sorts uppdrag du vill genomföra. Du kommer alltid kunna diskutera ditt volontärskap med vår volontärsamordnare och uppdraget kan utvecklas och förändras om du känner att du vill göra mer eller annat inom ditt uppdrag.

I början av ditt volontärskap deltar du i en obligatorisk grundutbildning i Byråns arbete och diskrimineringslagens uppbyggnad som ger dig stöd i ditt arbete som volontär. Utbildningen inför ditt volontärskap genomförs på plats på Byråns kontor i Norrköping.

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.diskriminering.se

Anmäl ditt intresse här i annonsen så ser vi fram emot att höra från dig och berätta mer!

Minsta åtagande

För att få volontärintyg krävs minst 5 aktiviteter, men man väljer själv hur ofta eller hur mycket man vill delta.

När och var sker uppdraget

Grundutbildningen i starten av volontärskapet genomförs i Norrköping. Sen genomförs uppdragen runt om i Östergötland, främst Linköping, Norrköping och Motala.

Platser

  • Norrköping
  • Linköping
  • Motala

Tillgänglighet

Kontakta oss i förväg så tillgodoser vi era behov vad gäller allergier

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen