Klimatriksdagen

Hjälp till att Vässa och driva Klimatriksdagens hemsida

Spara

Beskrivning

Biträdande Webb-redaktör Klimatriksdagens hemsida
Klimatriksdagen söker dig som vill kommunicera klimatengagemang. Vi söker volontärer som känner för klimatfrågan och som vill bidra med sina kunskaper som webbredaktör.
Vår hemsida är platsen där vi samlar och presenterar våra förslag och aktiviteter. Vår ideellt jobbande webbansvarige vill gärna ha en bisittare som kan hjälpa till att lägga upp material och uppdatera innehåll. Men gärna också komma med goda utvecklingsidéer. 
Hemsidan vilar på en Wordpressplattform.
Klimatriksdagen arbetar i stort sett helt ideellt med att samla in, utveckla och föra ut klimatförslag från folket för att få en svensk klimatpolitik som uppfyller det vi lovat i Parisavtalet om klimatet från 2015. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. Vi har ideellt verkande arbetsgrupper som utvecklar program och rapporter utifrån de förslag som vi samlat in. Vi har kontakt med ett 70-tal lokala klimatgrupper som driver på för klimatomställning i sina kommuner. Vi deltar i forskarsamarbeten och genomför seminarier och kampanjer för att driva på i klimatpolitiken.
Varje valår sedan 2014 har vi organiserat en folkriksdag för klimatet. För 2023 och 2024 lanserar vi en kampanj och ett projekt som går under namnet Stärk medborgarkraften i klimatpolitiken. Vår hemsida och våra sociala medier blir nyckelarenor för det arbetet.
Det är viktigt att du delar våra grundvärderingar om att klimatkrisen är allvarlig och mycket viktig att åtgärda på ett rättvist och demokratiskt sätt.

Som volontär är du välkommen att medverka i vår kommunikationsgrupp som möts digitalt omkring 1 gång per månad. Varmt välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

Genomsnitt: minst 3 timmar per vecka

När och var sker uppdraget

Uppdraget utförs mest på distans. Tider sätts upp i överenskommelse med webb-redaktör och kommunikationsgrupp. Stor flexibilitet medges.

Tillgänglighet

Uppdraget utförs från hemmet eller egen arbetsplats där uppkoppling och egen dator finns. Intern kommunikation sköts mest via mejl, kommunikationskanalen SLACK elelr telefon.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Rädda Barnen Gävleborg

Läxhjälp Bollnäs

  • Barn och ungdom
  • Social gemenskap
  • Mänskliga rättigheter
Plats Bollnäs