Göteborgs Förenade Studentkårer — Göteborg

Ideell Revisor

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

 
Är du student eller studentkårsrepresentant och vill testa att arbeta med revision? Då borde du söka rollen som Göteborgs Förenade Studentkårers revisor!

Om uppdraget
Göteborgs Förenade Studentkårers revisor ansvarar för att granska Göteborgs Förenade Studentkårers verksamhet så att styrelsen förvaltar organisationen på ett korrekt sätt enligt stadgarna. Som revisor ska du även granska Göteborgs Förenade Studentkårers ekonomiska redovisning från verksamhetsåret, så att den överensstämmer med de lagar och bestämmelser som finns. Utifrån granskning ska Göteborgs Förenade Studentkårers revisor ge styrelsen råd och inspel för att förbättra organisationens arbete under verksamhetsåret. Utöver det ska även revisorn avgöra om avgående styrelse bör ges ansvarsfrihet. Det är av yttersta vikt att revisorn är opartisk och självständig så att en god revision kan genomföras.

Revisorn väljs på ett år, men i praktiken kommer uppdraget koncentreras under sensommaren och hösten. Däremot förväntas revisorn finnas tillgänglig som stöd och stadgetolkare till både styrelsen och presidiet under hela året.

Om dig
Vi letar efter dig som är noggrann, ansvarsfull och som kan arbeta bra självständigt. Det viktiga är att du kan kommunicera väl. Det är också meriterande om du har erfarenhet av tidigare revisionsuppdrag, men det är inget krav. Du får gärna ha relevanta erfarenheter såsom pågående ekonomisk eller juridisk utbildning, eller tidigare styrelseuppdrag. Vana av att läsa och tolka styrdokument är meriterande, då styrelsen och presidiet ska kunna använda revisorn som ett bollplank under verksamhetsåret.

Krav
· Ska ha påbörjat eller slutfört en utbildning (senast 2023) vid Göteborgs Universitet eller Chalmers Tekniska Högskola. Undantag ges för pågående förtroendeuppdrag på heltid inom studentkårerna.
· Flytande i svenska, i både tal och skrift.
· Intresse för ekonomi och styrdokument.

Meriterande:
· Tidigare förtroendeuppdrag, gärna inom någon av studentkårerna i Göteborg.
· Tidigare revisionsuppdrag.
· Studerar relevant ämne för uppdraget såsom ekonomi eller juridik.
· God vana av att läsa och tolka styrdokument.
· Styrelse- och möteserfarenhet.

Om Göteborgs Förenade Studentkårer
Göteborgs Förenade Studentkårer är en ideell samarbetsorganisation för Göteborgs fem studentkårer, Handelshögskolans i Göteborg Studentkår (HHGS), Sahlgrenska Akademins studentkår (SAKS), Göta studentkår, Konstkåren och Chalmers Studentkår. Göteborgs Förenade Studentkårers mål är att tillvarata och främja medlemskårernas gemensamma intressen, och vi har visionen:

”Med en stark enad röst för Göteborgs studenter påverkar Göteborgs Förenade Studentkårer ständigt studiesociala frågor för en bättre tillvaro.”

Göteborgs Förenade Studentkårer arbetar med att skapa bättre förutsättningar för studenterna i Göteborg och att utveckla Göteborg som studentstad. Detta görs dels genom påverkansarbete mot och samtal med politiker, dels genom samarbete genom kårerna.

Information om uppdraget
· Omfattning deltid.
· Tillträde: 1 juli 2023 och pågår fram till 30 juni 2024.
· Uppdraget sker ideellt.

Ansökan stänger 30 mars 2023

Minsta åtagande

Deltid.

När och var sker uppdraget

1 juli 2023 - 30 juni 2024.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen