Agenda: Jämlikhet

Jämlikhetsorganisation söker styrelseledamöter!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vill du bidra till att öka engagemanget för jämlikhetsfrågor och stötta civilsamhällets organisationer i deras arbete för jämlikhet? Som volontär på Agenda: Jämlikhet gör du det enklare för människor att engagera sig för jämlikhet. Vi jobbar för ett jämlikt samhälle genom att vara en plattform där människor enkelt kan hitta sätt att engagera sig och organisationer kan hitta partners för att diskutera erfarenheter, samarbeta och utbyta strategier och kunskap.
I februari 2023 rekryterar vi nya volontärer både till redaktionsgruppen, webbteamet och styrelsen. 

Hur funkar det?

Som volontär på Agenda: Jämlikhet blir du en del av ett team där alla har ett stort intresse för jämlikhetsfrågor. Vi träffas regelbundet i respektive volontärgrupp för att arbeta tillsammans, diskutera och bolla idéer. Varje månad har vi korta onlinemöten för alla volontärer som vill deltar. Där delar vi med oss av vad vi gör i alla teamen och hjälper varandra. Ungefär två gånger om året träffas vi också för att tillsammans planera vad vi vill göra för att jobba mot Agenda: Jämlikhets mål.
Att vara volontär hos Agenda: Jämlikhet vill vi ska vara roligt och kännas meningsfullt. Vill du testa något nytt eller utveckla nya kunskaper? Hos oss har du möjlighet att utvecklas samtidigt som du gör skillnad! Att vara volontär ska också vara hållbart. Därför har du möjlighet att anpassa uppdraget utifrån din tid och dina förutsättningar. 

Styrelsen

Styrelsen sätter Agenda: Jämlikhets riktning och långsiktiga mål och är ytterst ansvarig för föreningens verksamhet. Som styrelsemedlemmar stöttar vi redaktionen och webbteamet i deras arbete. Vi jobbar också med att utveckla verksamheten på olika sätt för att vi ska nå våra mål och uppfylla vårt syfte som organisation. 
Styrelsens ledamöter bor i olika städer har möten online ungefär en gång i kvartalet. Utöver det jobbar vi med olika fokusområden tillsammans med andra i styrelsen och i volontärgrupperna. Det kan handla om utveckling av vår digitala plattform, nätverkande med organisationer inom civilsamhället eller finansiering av verksamheten. 
Alla jobbar på frivillig-basis och i snitt över ett år lägger vi ungefär 2 timmar i veckan. Det finns stora möjligheter att anpassa arbetet för att fungera med annat som händer i livet. Vi är måna om att arbetet ska vara hållbart för oss alla och att det ska vara roligt och utvecklande att arbeta tillsammans.
Exempel på roller som kan finnas i styrelsen, utöver ordförande, kassör och sekreterare:
 • Ansvarig för redaktion och innehåll samt kommunikation (2 personer)
 • Ansvarig för egna events/nätverksträffar (2 personer)
 • Ansvarig för webbutveckling och design (1 person)
 • Ansvarig för kapacitet, onboarding och rekrytering (1 person)

Vill du vara med och driva och utveckla Agenda: Jämlikhets verksamhet? Anmäl ditt intresse att arbeta i styrelsen för Agenda: Jämlikhet kommande verksamhetsår! 

Styrelsen bereds av Agenda: Jämlikhets valberedning och väljs av medlemmarna på Agenda: Jämlikhets årsmöte varje vår. År 2023 är årsmötet den 28 mars. Vi behöver din intresseanmälan senast den 10 mars. Vi kontaktar dig så snart som möjligt när vi har fått din intresseanmälan.

Minsta åtagande

cirka två timmar i veckan

När och var sker uppdraget

på distans och eventuellt lokalt där du bor (om du bor i Göteborg, Stockholm eller Malmö eller någon annan stad där det finns andra styrelseledamöter som bor)

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Rädda Barnen Gävleborg

Läxhjälp Bollnäs

 • Barn och ungdom
 • Social gemenskap
 • Mänskliga rättigheter
Plats Bollnäs