Jagvillhabostad.nu — Umeå

Kämpa för en jämlik bostadsmarknad - vi söker sekreterare!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Jagvillhabostad.nu Umeå söker nu sekreterare till vår styrelse för 2023-2024. Vi är en ideell ungdomsorganisation som kämpar för alla ungas rätt till trygg bostad. Jagvillhabostad.nu:s arbete vilar på feministiska, antirasistiska och demokratiska principer. Vi söker dig som är mellan 16-30 år, har tröttnat på bostadsbristen och vill vara med och göra något åt den.

Som sekreterare har du huvudansvar för dokumentationen i lokalavdelningen. Inga förkunskaper krävs - vi utbildar dig internt. Rollen är mycket viktig för att det ska finnas ett arkiv från arbetet - ett föreningsminne - som kommande styrelser kan ta del av. Vi rekryterar löpande - så skicka in din ansökan så snart som möjligt så hör vi av oss och berättar mer!

Exempel på uppgifter: 
 • Protokollföra möten och arkivera mötesprotokoll
 • Strukturera lokalavdelningens drive 
 • Ta fram mallar och rutiner
 • Bidra till styrelsens övriga aktiviteter utifrån behov och intresse

Genom att vara engagerad i Jagvillhabostad.nu Umeå får du möjlighet att arbeta praktiskt för ett jämlikt Umeå och bli en del av en rikstäckande gemenskap som brinner för en trygg bostadsmarknad för alla unga. I uppdraget får du möjlighet att utvecklas inom bland annat ledarskap, projektledning, politiskt påverkansarbete, folkbildning, kommunikation och såklart fördjupad kunskap i bostadspolitik. Det är dessutom en viktig merit om du vill arbeta med förändringsarbete i framtiden. 

Minsta åtagande

Räkna med att avsätta minst 6h/månaden för uppdraget. Det innefattar ett styrelsemöte i månaden, tid till planering och aktuella aktiviteter kopplat till uppdraget. Du förväntas genomgå en obligatorisk grundutbildning (6h totalt) i början av ditt uppdrag.

När och var sker uppdraget

Uppdraget utförs löpande under verksamhetsåret 2023-2024. Plats bestäms i samråd med övriga styrelsen men ska utgå från Umeå med omnejd.

Tillgänglighet

Tillgänglighet kan anpassas efter behov. En behöver dock ha möjlighet att delta på digitala möten på Google Meets via en egen dator.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Rädda Barnen Gävleborg

Läxhjälp Bollnäs

 • Barn och ungdom
 • Social gemenskap
 • Mänskliga rättigheter
Plats Bollnäs