Kids of Uganda

Kids of Uganda söker Månadsgivaransvarig

Spara

Beskrivning

Nu söker Kids of Uganda en månadsgivaransvarig till arbetsgrupperna. Som en del av arbetsgrupperna är du med och utvecklar Kids of Ugandas verksamhet och lär dig massor!

Vill du göra "något" men har svårt att landa i vad just du kan bidra med? Vill du lära dig mer om Uganda och utvecklingsfrågor? Då kan ett engagemang i Kids of Uganda vara precis vad du letar efter!

Rollbeskrivning för månadsgivaransvarig

 • Har kontakt med och svarar på frågor från månadsgivare, skolavgiftssponsorer och familjestödssponsorer (privatpersoner och företag)
 • Ansvarar för att skriva och skicka månadsbreven minst 4 ggr/år tillsammans med medlemsansvarig
 • Ansvarar för att ge info till nya månadsgivare
 • Administrerar och uppdaterar månadsgivarregister
 • Arbetar för att ständigt utveckla och förbättra kommunikationen med månadsgivare (exempelvis utformning och innehåll av månadsgivarbreven)
 • Skriver blogginlägg och uppdaterar bloggen på hemsidan med historier och bilder från Uganda.

Vad är Kids of Uganda?

Vi i Kids of Uganda tror på att hjälpa barn genom att stärka familjer och vuxna i deras närhet. Därför hjälper vi sårbara familjer i östra Uganda genom ett familjestödsprogram.

Barnen och familjerna vi stöttar kommer från mycket fattiga förhållanden. De flesta av familjerna tar hand om föräldralösa barn. Genom programmet får familjerna ekonomiskt och socialt stöd samt utbildning.

Målet med familjestödsprogrammet är att familjerna ska kunna försörja sig själva och därmed ha möjlighet att ge sina barn en trygg uppväxt.

Vad är en arbetsgrupp?

Kids of Uganda består av tre arbetsgrupper (information, samverkan och verksamhet). Som en del av arbetsgrupperna är du med och utvecklar vår verksamhet och lär dig massor! 

För närvarande är 14 personer engagerade i Kids of Ugandas arbetsgrupper. Det är en härlig blandning individer. De flesta är mellan 25-35 år men vi välkomnar arbetsgruppsmedlemmar av alla åldrar! Vi har olika bakgrund och erfarenheter och är engagerade vid sidan av studier, heltidsjobb eller föräldraledighet.

Så arbetar Kids of Uganda

Vi är i stor utsträckning en digital organisation. Vi håller våra möten via Skype och samarbetar i molnet genom Google Drive. Utöver det träffas vi på digitala eller fysiska mini-konferenser två eller tre gånger per år.  Alla i Kids of Uganda arbetar helt ideellt. 

Hur du ansöker
Om du är intresserad, skicka en kort beskrivning av dig själv och varför du vill bli en del av Kids of Uganda genom formuläret nedan. Platserna tillsätts löpande. 

Rollbeskrivningen är anpassningsbar. Känner du att du skulle passa perfekt i rollen bortsett från en specifik punkt? Eller vill du göra eller lära dig om något mer utöver det som står i rollbeskrivningen? Inga problem, skriv med det!

Roligt och lärorikt

Känns det övermäktigt när du läser igenom beskrivningen? Var inte orolig! Du får en överlämning och introduktion från personen som tidigare ansvarat för ”ditt” område. Du kommer ha en kontinuerlig dialog med din grupp och får stöttning i alla uppgifter från de andra arbetsgruppsmedlemmarna. Att vara med i arbetsgrupperna handlar också om att lära sig! 

Minsta åtagande

10h/månad

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs på distans och på egen tid. Vi försöker ha digitala möten ungefär en gång i månaden (kvällstid). Tre gånger om året har vi "minikonferenser" som man kan delta i online eller på plats (vanligtvis Stockholm).

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen