Lajvet – psykiskt hälsoforum — Malmö

Kloka kvinnor för samtal i mysig kafémiljö

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi är en ideell förening som driver mötesplatsen Café Lajvet på Kärleksgatan i centrala Malmö.  Lajvet är en liten, trygg mötesplats som riktar sig till tjejer och kvinnor.  För att kunna ha öppet fem eftermiddagar i veckan så behöver vi fler kloka vuxna kvinnor med god empati för att vara på plats och umgås med våra besökare. 

För att engagera dig i Lajvets verksamhet förväntar vi oss att du kan bemanna minst 2 gånger i månaden. Uppdraget innebär att vara på plats, möta besökare och bara vara närvarande. Det är en miljö där du kan sitta i samtal, syssla med något enklare hantverk, ta enskilda samtal vid behov, måla, eller bara lyssna på musik tillsammans. På Lajvet är det kravlöst och vilsamt.

Lajvet erbjuder en kaféliknande miljö och kan beskrivas som ett hemtrevligt vardagsrum. Vi erbjuder en personlig, lugn, trygg miljö där man får lov att vila, prata eller engagera sig i olika aktiviteter. Lokalen har två våningar; på markplan har vi en mysig cafémiljö med soffor och fåtöljer, i källaren finns också mysiga samtalshörnor samt även möjlighet att måla, pyssla, prova kläder etc.

I dagsläget har vi öppet fem eftermiddagar i veckan; fredagar-tisdagar. Vår målsättning är att ha öppet alla dagar i veckan så vi behöver fler volontärer för att kunna uppnå det målet.

Vi tillhörde tidigare föreningen Mind Skåne (lokalförening till Mind) och är sedan mars 2019 en fristående förening som jobbar med psykisk hälsa genom medmänskligt stöd, kunskapsspridning och opinionsbildning. 

Varmt välkommen!

Föreningen Lajvet - psykiskt hälsoforum

Minsta åtagande

Lajvet är öppet alla eftermiddagar i veckan utom onsdagar och torsdagar. Lokalen finns på Kärleksgatan 5 i centrala Malmö. Mellan Davidshallstorg och gågatan.

När och var sker uppdraget

Lajvet är öppet alla eftermiddagar i veckan utom onsdagar och torsdagar. Lokalen finns på Kärleksgatan 5 i centrala Malmö. Mellan Davidshallstorg och gågatan.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll, dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen