Frälsningsarmén, Akalla — Stockholm

Kvinna för undervisning i svenska & i svensk samhällsinformation till Kvinnocenter

Spara

Beskrivning

Just nu söker Frälsningsarméns kvinnocenter som funnits i Akalla i 26 år efter fler volontärer som kan arbeta som lärare hos oss på ett par timmar i veckan. Vi söker kvinnor som brinner för mänskliga rättigheter och för utbildning i svenska och som är intresserade av att ge lite av sin tid för detta ändamål. 

Du ska kunna det svenska språket och har en vilja att lära ut kunskaperna du besitter till asylsökande kvinnor. Du vill arbeta långsiktigt med kvinnorna och jämte språket lära dem vad det innebär att leva i ett svenskt samhälle. Du vill förbereda dem på bästa sätt så att de stärks och på sikt kan kliva ut i arbetslivet. Vi undervisar från ett undervisningsmaterial skapat av Frälsningsarméns kvinnocenter i Akalla för målgruppen asylsökande. Läs mer om materialet här. https://www.fralsningsarmen.se/lar-kanna-sverige/ 

Vi har beviljats medel från Länsstyrelsen i Stockholm för att utveckla de insatser vi gör gällande undervisning i det svenska språket och i det svenska samhället.
 

När och var sker uppdraget

Dagtid. Frälsningsarméns Kvinnocenter, Sibeliusgången 6, Akalla (T-bana 11, blå linjen, uppgång Akalla). Tider kommer vi överens om tillsammans.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen