Internationella Bekantskaper — Stockholm

Läxhjälpare i Rinkeby och Tensta – var med och gör skillnad på riktigt!

Spara

Sista anmälningsdatum

2022-07-01

Beskrivning

Internationella Bekantskaper är en ideell förening som under flera år har erbjudit avgiftsfri läxhjälp i Tensta och Rinkeby. Behoven är stora och vi jobbar ständigt för att nå fler barn och ungdomar. För att lyckas med detta behövs fler läxhjälpare!
Du behöver inte vara ett mattesnille, språkgeni eller pedagog – alla kan bidra!
Läxhjälpen startade 2011 med att några föräldrar som gick på Svenska för invandrare, SFI, frågade om vi kunde hjälpa deras barn med skolarbetet. Föräldrarnas begränsade kunskaper i svenska och ibland också i andra ämnen gjorde det svårt för dem att stötta sina barn så mycket som de önskade.
Sedan dess har verksamheten vuxit stadigt och uppnått goda resultat. Flera av barnens lärare har noterat tydliga framsteg i elevernas studieresultat efter att barnen börjat på läxhjälpen.

När och var sker uppdraget

I Tensta och Rinkeby sker läxhjälpen på kvällstid, kl.18-20, måndag till torsdag varje vecka. Du kan delta en gång i veckan eller mer sällan, det bestämmer du själv och alla insatser är värdefulla. Vi har också digital-läxhjälp för årskurs 9 och gymnasiet om man som volontär vill hjälpa till på distans. Som digital-läxhjälpare bestämmer du själv när du är tillgänglig för eleverna.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen