Internationella Bekantskaper — Stockholm

Läxhjälpare i Tumba – var med och gör skillnad på riktigt!

Sista anmälningsdatum

2021-12-31

Beskrivning

Internationella Bekantskaper är en ideell förening som under flera år har erbjudit avgiftsfri läxhjälp i Tensta och Rinkeby. Nu startar vi även läxhjälpen i Tumba!
Behoven är stora och vi jobbar ständigt för att nå fler barn och ungdomar. För att lyckas med detta behövs fler läxhjälpare! Du behöver inte vara ett mattesnille, språkgeni eller pedagog – alla kan bidra!
Läxhjälpen startade 2011 med att några föräldrar som gick på Svenska för invandrare, SFI, frågade om vi kunde hjälpa deras barn med skolarbetet. Föräldrarnas begränsade kunskaper i svenska och ibland också i andra ämnen gjorde det svårt för dem att stötta sina barn så mycket som de önskade.
Sedan dess har verksamheten vuxit stadigt och uppnått goda resultat. Flera av barnens lärare har noterat tydliga framsteg i elevernas studieresultat efter att barnen börjat på läxhjälpen.

När och var sker uppdraget

Läxhjälpen i Tumba är på måndagar och tisdagar kl.15.00-17.00. Du kan delta en gång i veckan eller mer sällan, det bestämmer du själv och alla insatser är värdefulla.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Svenska kyrkan Alingsås

Konsertvärd

  • Kultur
Plats Alingsås