Självhjälpshuset Solkatten — Göteborg

Led med hjärtat - Inspirera till förändring och gemenskap för de som behöver den mest!

Beskrivning

Vill du leda med hjärtat?

Vi erbjuder utbildning för dig som vill lära dig att starta och leda Självhjälpsgrupper på Solkatten.  Utbilda dig till Igångsättare och Stöd Självhjälpsgrupper. 

Om uppdraget: En Självhjälpsgrupp behöver en Igångsättare för att kunna starta. Din främsta uppgift är att vara en närvarande medmänniska som stöttar utan att vara en ledare för gruppen. Du förmedlar riktlinjer och förhållningssätt, medan deltagarna tar ansvar för sina egna utmaningar. Som Igångsättare är du med gruppen de tre första gångerna i Självhjälpsgruppen. Grupperna har olika teman som fokuserar på personlig utveckling eller utmaningar i livet såsom ensamhet, stress/utmattning, ohälsa, trauma m.m.

Vad erbjuder vi under Igångsättarutbildningen?
 • Verktyg för att utveckla dina inre ledarskapsförmågor.
 • Kunskap om att starta och leda Självhjälpsgrupper.
 • Utbildning i och möjlighet att prova på samtalsmetoden "Rundan".

Kommande Igångsättarutbildning: Datum: 10-11 september 2024 Plats: Majorsgatan 8, Göteborg

Vad vi förväntar oss av dig: Vi söker efter engagerade personer som vill göra en positiv skillnad i människors liv. Du behöver vara lyhörd, empatisk och ha förmågan att skapa en trygg och stödjande miljö för deltagarna i Självhjälpsgrupperna.

Vad du får:
 • Gör skillnad: Som Igångsättare hos oss har du möjlighet att stötta människors liv på ett positivt sätt. Genom att stötta och inspirera andra kan du vara med och skapa verklig förändring.
 • Bli en del av vår gemenskap: Du blir en värdefull del av vår gemenskap av engagerade människor som brinner för att hjälpa andra. Tillsammans skapar vi en atmosfär av stöd och samarbete där varje individ spelar en viktig roll.
 • Träffar med andra igångsättare: Som en del av vårt team får du möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med andra Igångsättare. Dessa träffar ger dig chansen att lära, växa och inspireras av varandra.

Intresserad? Anmäl ditt intresse på vår hemsida: Igångsättare | Självhjälpshuset Solkatten (sjalvhjalp.com), skriv i din anmälan att du hittat oss genom Volontärbyrån. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team av Igångsättare!

Varmt välkommen att göra skillnad hos oss! 

Minsta åtagande

Närvara vid utbildningen och starta minst en grupp (3 tillfällen) under det kommande året.

När och var sker uppdraget

10-11 september samt minst tre tillfällen under 2024 i Göteborg

Tillgänglighet

Då vi håller till i gamla lokaler är de tyvärr inte tillgänglighetsanpassade. Ca 7 trappsteg upp till vår entré, om du kan gå dem assisterar vi självklart med att bära upp eventuell rollator eller rullstol.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag