Jagvillhabostad.nu — 2 platser

Malmö: Vi söker upplysningsansvarig - bli en del av kampen för en jämlik bostadsmarknad!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Jagvillhabostad.nu Malmö söker nu upplysningsansvarig till vår styrelse för 2022-2023. Vi är en ideell ungdomsorganisation som kämpar för alla ungas rätt till trygg bostad. Jagvillhabostad.nu:s arbete vilar på feministiska, antirasistiska och demokratiska principer. Vi söker dig som är mellan 16-30 år, har tröttnat på bostadsbristen och vill vara med och göra något åt den.

Som upplysningsansvarig ledamot har du huvudansvar för aktiviteter i upplysningssyfte i lokalavdelningen. Upplysningsarbetet riktar sig till unga i syfte att upplysa unga om bostadspolitik, rättigheter och hur en kan navigera på en krånglig bostadsmarknad. Upplysningsansvarig förväntas planera och projektleda genomförandet av aktiviteterna. Själva genomförandet sker i samarbete med övriga styrelsen. Årsmötet hålls 27 februari och vi rekryterar löpande - så skicka in din ansökan så snart som möjligt så hör vi av oss och berättar mer!

Exempel på uppgifter: 
 • Besöka ungdomsverksamheter och skolor för att berätta om vårt arbete
 • Anordna workshops, studiecirklar eller gruppsamtal med unga
 • Hålla föreläsningar eller utbildningar riktade mot unga 
 • Delta på mässor och event riktade mot unga
 • Anordna egna evenemang och aktiviteter riktade mot unga

Genom att vara engagerad i Jagvillhabostad.nu Malmö får du möjlighet att arbeta praktiskt för ett jämlikt Malmö och bli en del av en rikstäckande gemenskap som brinner för en trygg bostadsmarknad för alla unga. I uppdraget får du möjlighet att utvecklas inom bland annat politiskt påverkansarbete, kommunikation, ledarskap, projektledning, folkbildning och såklart fördjupad kunskap i bostadspolitik. Det är dessutom en viktig merit om du vill arbeta med förändringsarbete i framtiden. 

Minsta åtagande

Räkna med att avsätta minst 6h/månaden för uppdraget. Det innefattar ett styrelsemöte i månaden, tid till planering och aktuella aktiviteter kopplat till uppdraget. Du förväntas genomgå en obligatorisk grundutbildning (6h totalt) i början av ditt uppdrag.

När och var sker uppdraget

Uppdraget utförs löpande under verksamhetsåret 2022-2023 med start i februari. Plats bestäms i samråd med övriga styrelsen men ska utgå från Malmö med omnejd. Möten kan ske på distans vid behov/utifrån restriktioner.

Platser

 • Malmö
 • Lund

Tillgänglighet

Tillgänglighet kan anpassas efter behov. En behöver dock ha möjlighet att delta på digitala möten på Google Meets via en egen dator.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen