Rädda Barnen, Region Syd — Kalmar

Rädda Barnen i Kalmar söker volontärer

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

 •  Har du tid att lägga 1-3h i veckan/varannan vecka på ett ideellt uppdrag? 
 • Vill du vara med och ordna aktiviteter för nyanlända barn/föräldrar/barnfamiljer i Kalmar?
Om detta helt eller delvis stämmer in på dig är du varmt välkommen som volontär hos oss på Rädda Barnen i Kalmar. I och med det ökade antalet nyanlända barnfamiljer i Kalmar så finns det ett stort behov av att ordna aktiviteter som stöttar samt bidrar till att de nyanlända får en meningsfull vardag. Rädda Barnen i Kalmar kommer därför inom ramen för ett nytt projekt som genomförs i samverkan med Kalmar kommun och Länsstyrelsen att starta upp flera olika aktiviteter. För att kunna möjliggöra detta behöver vi hitta engagerade volontärer.

Vi planerar att starta upp aktiviteter för barn, föräldrar samt aktiviteter för hela familjen. Ditt uppdrag som volontär innebär att vara med och planera samt genomföra aktiviteter tillsammans med oss på Rädda Barnen. Du väljer själv om du vill fokusera på aktiviteter för barn, föräldrar eller hela familjen. Om du tycker om att t.ex. pyssla, spela spel, laga mat, sjunga, dansa, eller liknande får du gärna berätta det, idéer och förslag är välkomna!

Intresserad? Har du några frågor? Välkommen med din intresseanmälan!

För att komma igång med aktiviteterna vill vi gärna ha din intresseanmälan senast den 20 oktober 2022

Minsta åtagande

Aktiviteterna är planerade till 1 gång/vecka och önskvärt är att du som volontär kan vara med på de flesta tillfällena (minst 2 gånger/månad), för framförallt barnens trygghet och kontinuitet.

När och var sker uppdraget

Aktiviteterna planeras att starta under hösten och fortsätta under våren. Alla intresserade är välkomna på en informationsträff i slutet av oktober där mer information ges. Träffen sker online via Teams.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

ABF Norra Stockholms län

Hantverkssvenska

 • Integration och asylsökande
 • Kultur
 • Upplysning och folkbildning
Plats Solna