Rädda Barnen, Region Syd — Trelleborg

Rädda Barnen i Trelleborg söker PROJEKTLEDARE TILL LÄXHJÄLP

Spara

Beskrivning

Har du ett intresse för att leda projekt och tycker om skolvärlden?
Då är detta uppdrag som gjort för dig!

Uppdraget som projektledare innebär att du blir en viktig del i Rädda Barnens arbete att tillgodose att alla barn får stöd och uppmuntran under sin skolgång. Detta är så viktigt tycker vi!

På Liljeskolan i Trelleborg bedriver Rädda Barnen läxhjälp varje onsdag kl. 14.15-15.15. Volontärerna hjälper eleverna i åk 4-6 med läsning, glosor och matteläxa!

Vad innebär rollen som projektledare?
 • Du är skolan och volontärernas kontaktperson (t.ex. om en volontär blir sjuk och inte kan komma på läxhjälpen kontaktar dem dig eller om läxhjälpen skulle bli inställd så kontaktar du skolan så att dem vet att läxhjälpen inte blir av den dagen).
 • Du marknadsför läxhjälpen (har du ett intresse för marknadsföring, t.ex. att skapa affischer eller att hitta kanaler för att annonsera om läxhjälpen är detta ett roligt projekt för dig! Om du däremot inte känner att du är duktig på detta så finns det redan klara affischer)
 • Ta emot nya volontärer (som volontär kärvs det bland annat att personen visar utdrag ur belastningsregister, går en tryggare tillsammans utbildning och skriver under Rädda Barnens riktlinjer, detta är sådant du som projektledare ser till att volontärerna gör innan dem kan börja i verksamheten)
 • Anordna volontärträffar (har du rekryterat nya volontärer kan det vara bra med en träff där du berättar om verksamheten, kanske vill du bjuda dem på fika? Eller så är det slutet på terminen och du vill anorna en avslutning för volontärerna?)

  Glöm inte! Som projektledare har du alltid stöd av Rädda Barnens regionkontor i Malmö samt Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg. Så du är aldrig ensam! 

  Tveka inte att söka så berättar vi mer om rollen som projektledare! 

Minsta åtagande

En skoltermin!

När och var sker uppdraget

Administrativt arbete kan göras hemifrån. Ibland kan det vara så att du som projektledare behöver hoppa in i läxhjälpsverksamheten för att bemanna upp om en volontär är sjuk.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen