Rädda Barnen, Region Syd — Växjö

Rädda barnen i Växjö söker volontärer till lekverksamhet!

Spara

Beskrivning

Rädda Barnen startar upp vår Lekverksamhet i samverkan med Röda Korset! I samband med Röda Korsets läxhjälpsverksamhet, bedriver vi en lek-grupp för de barn som följt med sina föräldrar eller storasyskon till läxhjälpen.
Vi har ett jättefint aktivitetsrum (nära läxhjälpsrummen) som IKEA inrett åt oss, med massa barnmöbler, leksaker, pysselsaker, m.m. Det finns också en pärm med olika förslag på lekar och aktiviteter, samt en plan med olika faser (med övningar/lekar för varje fas): incheckning, huvudaktivitet, utcheckning, etc. 
Det är ett eller två tillfällen i veckan, vi behöver bemanna med två volontärer + en reserv varje gång. Volontärerna samlas 15-30 minuter innan aktiviteten för att planera en ev. huvudaktivitet.
Vi söker dig som har ett intresse för barns utveckling och hälsa. Du får gärna också ha erfarenhet av att aktivera barn i grupp. Givetvis står du bakom barnkonventionen och vill engagerar sig som barnrättskämpe!  Det viktigaste är ju att man gillar att hänga med barn 😊 Åldrarna varierar, men typiskt sett deltar barn mellan 5-10 (med en och annan 4- eller 12-åring). 

Du behöver inte engagera dig varje vecka, men vi ser helst att du är på plats löpande under vårterminen ca 2 gånger i månaden. 
Rädda Barnen erbjuder Dig: 
 • Utbildning i bl.a. barnkonventionen och hur vi bygger trygga verksamheter för barn.
 • Inspirerande kollegor. 
 • Möjlighet att göra en skillnad för barn!
 • Möjlighet att få känna glädje och gemenskap!

Välkommen att höra av dig om du har några funderingar eller med din intresseanmälan.
 

SÅHÄR BLIR DU STARTKLAR SOM VOLONTÄR FÖR RÄDDA BARNEN

 1. Begär utdrag ur Polisens belastningsregister. Logga in i e-tjänsten med BankID, välj typen "Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg". Det tar upp till två veckor och postas till din brevlåda.
 2. Gå vår digitala utbildning Tryggare Tillsammans och ta del av policyn med samma namn. Spara diplomet digitalt eller skriv ut det.
 3. Ta del av och skriv under våra riktlinjer för ideellt arbete. Skriv ut och skriv under*.
 4. Ta del av och skriv under vår policy mot sexuellt utnyttjande och sexuella övergrepp*.
 5. Bli medlem! Ju fler medlemmar vi är desto starkare röst har vi att påverka samhället och stå upp för barns rättigheter. Medlemskap är inte ett krav för att bli volontär.

Minsta åtagande

Planera att medverka ca 2 gånger i månaden under vårterminen.

När och var sker uppdraget

Måndag & onsdag mellan 17.00-19.00 (men vi träffas lite innan och planerar).

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen