Rädda Barnen, Lund — Lund

Rädda Barnen Lund, söker volontärer till projektet BRAVO

Spara

Beskrivning

Nu söker vi volontärer till vårt projekt BRAVO! BRAVO betyder Barnens Rätt Att Veta Om… sina rättigheter.
Som volontär kommer ni ut två och två och besöka skolklasser i  Lund om högst 25 elever. Vi besöker skolor efter överenskommelse med  läraren och vårt projekt riktar sig brett, både till klass två i lågstadiet till åk två i gymnasiet.
Uppdraget går ut på att under en workshop på c:a 90 min, beroende på elevernas ålder, leda interaktiva övningar omkring FN:s konvention om Barnets Rättigheter. Rädda Barnen, Lund erbjuder volontären utbildning i teori och praktik om Barnkonventionen med vår erfarna projektledare. Som volontär får du även ta del av väl utarbetad handledning inför ditt klassbesök som bl.a. inkluderar vilka övningar som ska genomföras. Inför att projekt startar möts samtliga volontärer upp och tränar tillsammans på att leda övningarna innan vi besöker klasser.   

Låter detta intressant, tveka inte på att skicka en intresseanmälan så kommer du i nästa steg få en mailadress till vilken du kan skicka in ditt intresse som volontär så kommer du få vidare information. Ditt engagemang är viktigt, du kan bidra till förändring! 

Minsta åtagande

Tiden beräknas till 90 min i klass samt kortare förberedelse på skolan. Uppdraget för volontären kan uppgå till en eller två gånger i månaden. Antalet besök är beroende på intresset från skolorna och hur många volontärer som anmäler sig.

När och var sker uppdraget

Projektet kommer delvis genomföras på de skolor som vill ta del av workshopen. Kontakten med skolorna sker genom projektledaren som också håller i de förberedande utbildningstillfällena för volontärerna. Utbildningen sker pi vår lokal på Magle lilla Kyrkogata 2B Lund och det sker eftermiddag eller kväll vid två till tre tillfällen. Viss inläsning av teorin av Barnkonventionen tillkommer och kan göras hemifrån.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Rädda Barnen Gävleborg

Läxhjälp Bollnäs

  • Barn och ungdom
  • Social gemenskap
  • Mänskliga rättigheter
Plats Bollnäs