Rädda Barnen, Region Syd — Växjö

Rädda Barnen söker volontär till barnverksamhet i Växjö.

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Till följd av kriget i Ukraina, har det under våren varit många mammor och barn som fått fly. Därför kommer Rädda Barnen Kronoberg, med hjälp av en ukrainsk psykolog, startat föräldrastöd till dessa mammor. För att mammorna ska kunna ta del av stödet, kommer det i anslutning till föräldrastöd vara barnverksamhet. Därför söker vi nu dig som vill engagera dig ideellt för att hjälpa till med barnverksamheten, samt hjälpa dessa barn och mammor till en bättre vardag. 
 
Engagemang för barn på flykt kan se olika ut. Som volontär bemannar man barnverksamheten, och leker, pysslar, läser eller gör de saker barnen tycker är roligt. Som volontär är man alltid minst två ansvariga vuxna som gått ledarutbildning Tryggare Tillsammans, samt visat upp utdrag ur belastningsregistret.  

Minsta åtagande

För att skapa en trygghet hos barnen är det viktigt med kontinuitet, därför ser vi att det är viktigt att du som volontär kan engagera dig regelbundet. Dock, har du endast möjlighet att vara med någon gång är vi tacksamma för det. Även du som inte har möjlighet att bidra med tid på barnverksamhet, men har möjlighet att bidra med material, kontakter eller lokal är givetvis också välkommen att kontakta oss.

När och var sker uppdraget

Barnverksamheterna sker i anslutning till föräldrastöd på Växjö Stadsbibliotek på lördagar kl. 12-14.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

NBV Sydost

Bli cirkelledare!

  • Kultur
  • Social gemenskap
  • Upplysning och folkbildning
Plats Borgholm, Emmaboda, Hultsfred och 9 andra platser
Fjärrarbete På distans