Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala — Uppsala

Bli läxhjälpare på Stadsbiblioteket i Uppsala!

Spara

Beskrivning

Är du intresserad av att hjälpa andra och bidra till en inkluderande skolgång för alla? Samtidigt som du får gå på utbildningar, lära känna nya människor, få en superbra merit och utvecklas som person på köpet?
 

Då är läxhjälpen en verksamhet för dig! Läxhjälpen sker på stadsbiblioteket i Uppsala och finns till för att hjälpa till med läxor där hjälpen behövs som mest. Vi riktar oss i första hand till ungdomar i högstadie- och gymnasieålder. Dels för att alla ska få möjlighet att klara skolan, oavsett hemförhållanden och förutsättningar, men också för att ge ett tryggt sammanhang i vardagen. 

Du behöver inte vara expert, bara att du är villig att försöka och finnas som ett stöd för ungdomarna är nog! Du är aldrig ensam som läxhjälpare utan är med flera andra som kan hjälpas åt. Förutom att vara med på biblioteket som läxhjälpare får du möjlighet att vara med och planera och utforma verksamheten, ha teambuilding med de andra frivilliga och gå på utbildningar för att stärka dig som volontär och person.

Som frivillig får du följande:
  • En introduktion och utbildning inför uppdraget.
  • Du blir del en härlig gemenskap och får lära känna andra frivilliga.
  • För den som är intresserad finns det utrymme att ta på sig ledaransvar.

Om organisationen
Röda Korsets Ungdomsförbund är ett av Sveriges största ungdomsförbund där fokuset är att barn och unga ska ha en trygg vardag, där deras rättigheter tas tillvara. Uppsalas lokalförening är en av förbundets största med cirka 1700 medlemmar. Vi finns i barn och ungas vardag, med frukostklubbar på morgnarna, och läxhjälp samt chattverksamhet på kvällarna. Vi driver också ungdomspolitiska frågor genom vår påverkansgrupp. Som engagerad blir du del av en stor humanitärpolitisk organisation som har ambition att stärka ungas röst i samhället. 

Minsta åtagande

Vi ser att man kan bemanna minst 2 pass per månad.

När och var sker uppdraget

Måndagar och tisdagar, 16:00-19:00 på Stadsbiblioteket i Uppsala.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen