Scouterna, Norra Järva Scoutkår — Stockholm

Scoutledare sökes till Järvaområdet i höst - ingen erfarenhet krävs

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

I Scouterna får barn och unga från alla delar av samhället träffa nya kompisar och uppleva äventyr i naturen och engagera sig i vår omvärld. Var och en får chans att utvecklas i en trygg miljö där alla får vara sig själva. Scouting är friluftsliv - men också ledarskap, problemlösning, samarbete, personlig utveckling, samhällsengagemang och mycket mer.

Inför höstterminen söker vi nu fler ledare till vår scoutkår, så att fler barn och unga får uppleva scouting. Som scoutledare erbjuds du ett roligt och spännande uppdrag där vi tillsammans lär genom att göra. Vi jobbar tillsammans i team om 3-5 ledare, och vår roll är att vägleda våra scouter genom olika aktiviteter. Som ny ledare så behöver du bara vara närvarande och ta ansvar för en liten del som du är bekväm med. Sen kan du utöka ansvaret när du känner dig redo för det.

I kårens ledarlag finns det personer som varit scouter hela livet - men de flesta av oss har blivit det först i vuxen ålder. Genom Scouternas folkhögskola får alla nya ledare en kort introduktionsutbildning, och blir man kvar längre så finns det många spännande fortsättnings- och fördjupningskurser att gå, i allt från ledarskap till friluftsliv, hantverk och annat. Att vara scoutledare är ett sätt att bidra till lokalsamhället och samtidigt själv utvecklas och få vara med om roliga äventyr.

Exempel på vad ett scoutmöte kan gå ut på:
 • Laga middag på ett stormkök
 • Gå en hinderbana i skogen
 • Göra upp eld
 • Öva på första hjälpen
 • Göra något läskigt och prata om rädsla
 • Lära sig känna igen spår efter djur i närområdet
 • Designa och tillverka flaggor
Mer information om scouting i allmänhet finns på www.scouterna.se, och om vår kår på www.norrajarva.se.

Minsta åtagande

Vi söker dig som är beredd att ställa upp minst en gång varannan vecka under minst en termin, det vill säga minst åtta tillfällen.

När och var sker uppdraget

Vi har verksamhet fem dagar i veckan under terminerna: kvällstid på måndagar (10-11-åringar), tisdagar (8-9-åringar), onsdagar (12-14-åringar) och torsdagar (15-18-åringar) samt dagtid på söndagar (5-7-åringar). Vanligtvis är man ledare i en av dessa grupper, och samma grupp varje vecka. Varje träff pågår i 2-2,5 timmar inklusive för- och efterarbete. Vi träffas nästan alltid i eller vid vår lokal på Husby gård invid Järvafältet (5 min från T-Husby). Om man vill är man också välkommen att följa med på helghajker 1-2 gånger per termin och ett längre läger (4-8 dagar) på sommaren.

Tillgänglighet

Vår målsättning är att scouting ska vara tillgängligt för alla. Vi har stor vana av att anpassa verksamheten efter olika förutsättningar.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen